Chcete recept na rychlou večeři? Vyzkoušejte kuřecí maso naložené v jogurtu a určitě si pochutnáte!

Kuřecí maso je u nás oblíbená a vděčná potravina, se kterou to u rodiny nikdy nemůžu zkazit. Na tenhle recept jsem narazila náhodou, ale natolik mě oslovil, že bych se o něj s vámi ráda podělila. I vás totiž určitě ohromí chuť jemného kuřecího masíčka, které se marinuje v jogurtové omáčce. Zaručuji vám, že takovou laskominu jste určitě ještě nejedli!

Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše? Tak nějak bych mohla vystihnout recept na kuřecí maso marinované v jogurtu. U nás doma ho připravujeme několikrát do měsíce a pokaždé slaví velký úspěch. Připravte ho sobě a rodině i vy a dejte mi vědět, jestli tahle dobrota zabodovala i u vás!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 600 g kuřecího masa
  • 1 hrníček bílého jogurtu
  • zelenou cibulku
  • česnek podle chuti
  • bylinky podle chuti
  • olej
  • koření dle chuti
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Kuřecí maso omyjte a nakrájejte na větší kousky.
  2. V misce smíchejte jogurt, prolisovaný česnek, sůl, pepř a koření dle chuti.
  3. Přidejte vámi vybrané bylinky, se kterými radím to nepřehánět, aby směs nebyla příliš aromatická.
  4. Kuřecí maso vložte do připravené směsi a nechte jej alespoň hodinu marinovat a odpočívat v lednici. V tomto případě platí, že čím déle masíčko v marinádě necháte, tím bude jemnější, takže se nebojte nechat jej marinovat klidně celou noc.
  5. Kousky masa vyjměte z marinády a vložte na pánev s rozehřátým olejem.
  6. Restujte z obou stran, dokud se maso neuzavře.
  7. Poté k němu přidejte jogurtovou směs, nakrájenou zelenou cibulku a nechte vařit.

Kuřecí maso restované v jogurtu můžete podávat s čímkoli, co máte doma rádi – s bramborem, rýží nebo třeba s hranolkami.

Čtěte také: Na první pohled obyčejná zahradní kůlna skrývá překvapení, které by čekal málokdo