Šťavnatý jablečný koláč naruby – pokud milujete jablka, tenhle dezert budete zbožňovat!

Pakliže milujete jablka a sladkému jednoduše nedokážete odolat, pak určitě musíte vyzkoušet jablečný koláč naruby, který vás zaručeně usadí do židle! Já tenhle šťavnatý dezert naprosto zbožňuji, je krásně sladký, úžasně vláčný a dokonale jablíčkový. Zkrátka pohádka!

Reklama

Jablečný koláč naruby osloví každého, kdo neodolá sladkému – a to snad nedokáže většina z nás. Milovníky jablek jistě potěší, že základem tohoto dezertu jsou právě jablka, která moučníku dodávají naprosto dokonalou chuť.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 100 g másla
  • 100 g medu
  • 3 jablíčka
  • 1/2 balení listového těsta
  • 2 citron

Jak postupovat při přípravě?

  1. Citron omyjte, nastrouhejte z něho kůru a vymačkejte šťávu.
  2. Jablka omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky.
  3. Zakápněte je citronovou šťávou.
  4. Máslo vložte do hrnce a nechte ho rozpustit.
  5. Přidejte k němu med a citronovou kůru.
  6. Nechte chvilku povařit a poté tuto směs nalijte do koláčové formy.
  7. Na směs navrstvěte jablíčka a ta přikryjte vyváleným plátem listového těsta.
  8. Těsto několikrát na povrch nařízněte.
  9. Vložte do předehřáté trouby na 200 °C cca 35 minut.
  10. Po upečení nechte trošku vychladnout a poté koláč vyklopte tak, aby byla jablíčka nahoře.

Jablečný koláč naruby je výborný, nenáročný na přípravu a můžete s ním pohostit každou návštěvu, protože s ním nikdy nikoho neurazíte. Ba spíše naopak, jsem si jistá, že se po něm okamžitě zapráší!

Reklama