Znáte ten pocit, když se vám za dveřmi objeví nečekaná návštěva a vy jako na potvoru nemáte doma nic, co byste jim mohli naservírovat na stůl? V tom případě určitě oceníte recept na chutnou rychlovku, kterou připravíte za pár minut a se kterou své hosty nikdy neurazíte! Pečení šneci s bylinkami jsou chutní, měkoučcí a zaručeně udělají ten nejlepší dojem!
Reklama
Pečení šneci s bylinkami jsou chutná rychlovka, která se hodí jako pohoštění pro návštěvu nebo jako lahůdka na oslavu či párty. Ať už si je připravíte k jakékoli příležitosti, jsem přesvědčena o tom, že si na nich zaručeně pochutnáte.
Co budete potřebovat na přípravu?
- 400 g mouky
- 50 g másla
- 250 ml mléka
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 žloutek
- droždí
- 4 stroužky česneku
- 1/2 čajové lžičky soli
- špetka cukru
- bylinky dle vašeho výběru
Jak postupovat při přípravě?
- Droždí rozdrobte do misky, přidejte k němu prosátou mouku, mléko, cukr, sůl a rostlinný olej. Všechny suroviny dobře promíchejte a těsto nechte přikryté pod utěrkou odpočívat cca 30 minut.
- Mezitím si v misce smíchejte bylinky dle vašeho výběru s utřenými stroužky česneku a změklým máslem.
- Jakmile těsto vykyne, vyválejte ho a vykrajujte z něho menší kolečka.
- Na každé kolečko potom pomocí lžičky dejte trochu bylinkovo-česnekové směsi.
- Kroužky poté přeložte tak, aby vám vznikly kornoutky.
- Každý kornoutek potřete žloutkem a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C cca 20 – 25 minut.
Pečení šneci s bylinkami vám určitě zachutnají. Přeji Vám dobrou chuť!
Reklama