Redakce ProSvět.cz
5 prosince, 2018

Znáte ten pocit, když se vám za dveřmi objeví nečekaná návštěva a vy jako na potvoru nemáte doma nic, co byste jim mohli naservírovat na stůl? V tom případě určitě oceníte recept na chutnou rychlovku, kterou připravíte za pár minut a se kterou své hosty nikdy neurazíte! Pečení šneci s bylinkami jsou chutní, měkoučcí a zaručeně udělají ten nejlepší dojem!

Pečení šneci s bylinkami jsou chutná rychlovka, která se hodí jako pohoštění pro návštěvu nebo jako lahůdka na oslavu či párty. Ať už si je připravíte k jakékoli příležitosti, jsem přesvědčena o tom, že si na nich zaručeně pochutnáte.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 400 g mouky
  • 50 g másla
  • 250 ml mléka
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1 žloutek
  • droždí
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • špetka cukru
  • bylinky dle vašeho výběru

Jak postupovat při přípravě?

  1. Droždí rozdrobte do misky, přidejte k němu prosátou mouku, mléko, cukr, sůl a rostlinný olej. Všechny suroviny dobře promíchejte a těsto nechte přikryté pod utěrkou odpočívat cca 30 minut.
  2. Mezitím si v misce smíchejte bylinky dle vašeho výběru s utřenými stroužky česneku a změklým máslem.
  3. Jakmile těsto vykyne, vyválejte ho a vykrajujte z něho menší kolečka.
  4. Na každé kolečko potom pomocí lžičky dejte trochu bylinkovo-česnekové směsi.
  5. Kroužky poté přeložte tak, aby vám vznikly kornoutky.
  6. Každý kornoutek potřete žloutkem a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C cca 20 - 25 minut.

Pečení šneci s bylinkami vám určitě zachutnají. Přeji Vám dobrou chuť!

Sdílejte článek