Výroba domácích Monte řezů je velice snadná. Řezy se hodí zejména pro ty, kdo mají rádi Monte a chtějí ušetřit peníze – všichni víme, jak je Monte drahé! Tím, že si vyrobíte své vlastní řezy, ušetříte a navíc si pochutnáte mnohem více! Varianta, kterou vám nabízíme tímto receptem, je navíc o něco zdravější, než klasické komerční Monte řezy. Jakmile jednou zkusíte domácí Monte řezy, na ty kupované už se ani nepodíváte.
Reklama
Ingredience
Na bílý krém:
- 1 litr mléka,
- ½ lžičky kukuřičného škrobu,
- 8 lžic cukru,
- 200 g másla.
Na tmavý krém:
- 500 ml smetany,
- 300 g hořké čokolády.
Na dokončení:
- 200-300 g sušenek,
- 50 ml mléka.
Příprava
Nejprve si připravíme bílý krém:
Reklama
- Smícháme 800 ml mléka a cukru. Dáme vařit.
- Zbylé mléko smícháme s kukuřičným škrobem a tuto směs vlijeme do vařící se mléčné směsi.
- Uvaříme tak hustý pudink.
- Do ještě teplého pudinku vmícháme máslo. Mícháme tak dlouho, dokud se nerozpustí.
- Až se směs vychladí, tak vyšlehejte hladký krém.
Poté si připravíme tmavý krém:
- Smetanu zahřejeme – ale udržujeme ji pod bodem varu.
- Přidáme nalámanou čokoládu a důkladně mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
- Pokud směs začíná vřít odstavte ji z ohně.
To nejlepší na Monte řezech je to, že se nemusí péct. Na dokončení:
- Na dno pečící formy si naskládáme sušenky, které pokapeme mlékem.
- Na sušenky navrstvíme bílý krém.
- Poté navrstvíme vychladlý tmavý čokoládový krém.
- Dáme do lednice vychladnout.
- Nakrájíme na obdélníčky a podáváme.
Reklama