Vyrobte si vlastní Monte řezy!

Výroba domácích Monte řezů je velice snadná. Řezy se hodí zejména pro ty, kdo mají rádi Monte a chtějí ušetřit peníze – všichni víme, jak je Monte drahé! Tím, že si vyrobíte své vlastní řezy, ušetříte a navíc si pochutnáte mnohem více! Varianta, kterou vám nabízíme tímto receptem, je navíc o něco zdravější, než klasické komerční Monte řezy. Jakmile jednou zkusíte domácí Monte řezy, na ty kupované už se ani nepodíváte.

Ingredience

Na bílý krém:

  • 1 litr mléka,
  • ½ lžičky kukuřičného škrobu,
  • 8 lžic cukru,
  • 200 g másla.

Na tmavý krém:

Čtěte také: 4 tipy na vynikající domácí majonézy, na kterých si určitě pochutnáte

  • 500 ml smetany,
  • 300 g hořké čokolády.

Na dokončení:

  • 200-300 g sušenek,
  • 50 ml mléka.

Příprava

Nejprve si připravíme bílý krém:

  1. Smícháme 800 ml mléka a cukru. Dáme vařit.
  2. Zbylé mléko smícháme s kukuřičným škrobem a tuto směs vlijeme do vařící se mléčné směsi.
  3. Uvaříme tak hustý pudink.
  4. Do ještě teplého pudinku vmícháme máslo. Mícháme tak dlouho, dokud se nerozpustí.
  5. Až se směs vychladí, tak vyšlehejte hladký krém.

Poté si připravíme tmavý krém:

  1. Smetanu zahřejeme – ale udržujeme ji pod bodem varu.
  2. Přidáme nalámanou čokoládu a důkladně mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
  3. Pokud směs začíná vřít odstavte ji z ohně.

To nejlepší na Monte řezech je to, že se nemusí péct. Na dokončení:

  1. Na dno pečící formy si naskládáme sušenky, které pokapeme mlékem.
  2. Na sušenky navrstvíme bílý krém.
  3. Poté navrstvíme vychladlý tmavý čokoládový krém.
  4. Dáme do lednice vychladnout.
  5. Nakrájíme na obdélníčky a podáváme.