Fantastická jahodová bublanina, která se doslova rozplývá na jazyku

Jahodová bublanina je jednou z alternativ tohoto oblíbeného jednoduchého moučníku, který si zpravidla spojujeme se sezonou, kdy máme spoustu chutného a čerstvého ovoce. U nás doma jsme si jahodovou bublaninu velmi oblíbili a s chutí si ji připravujeme nejen v sezoně, ale klidně i během celého roku.

Reklama

Jahodová bublanina určitě okouzlí i vás. Je nenáročná na suroviny a rychlá na přípravu, takže věřím, že si s tímto receptem dokáže poradit i ten, který se v kuchyni s vařečkou v ruce objevuje jen jednou za čas.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 50 g čokolády
  • 2 vajíčka
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 bílý jogurt
  • 2 hrníčky hladké mouky
  • 2 hrníčky jahod
  • 1/1 hrníčku oleje
  • 1/2 hrníčku cukru krupice

Jak postupovat při přípravě?

  1. Do misky dejte krupicový a vanilkový cukr a společně se dvěma žloutky ušlehejte.
  2. Do směsi postupně přidávejte bílý jogurt, hladkou mouku, prášek do pečiva a olej.
  3. Šlehejte do chvíle, než vytvoříte hladké těsto.
  4. Poté do něho přidejte na kousky nakrájenou čokoládu a promíchejte.
  5. Těsto nalijte na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou.
  6. Na těsto poklaďte jahody nakrájené na poloviny.
  7. Plech s těstem a ovocem vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C cca 30-35 minut.
  8. Po upečení vyjměte z trouby a nechte 10 minut chladnout.
  9. Posypejte moučkovým cukrem.

Jahodová bublanina je klasika, na kterou doma nedáme dopustit. Čerstvá je úplně nejlepší a pokaždé během chvíle celá zmizí z plechu!

Reklama