Medovo-česneková marináda je lehce nasládlá a česnek jí dodává trošku pikantní chuti. Pokud nevíte, do čeho naložit maso před grilováním, nebo v jaké marinádě upéct kuřecí masíčko k obědu, pak před sebou máte úžasný recept, na který nedám dopustit!
Máte-li rádi lehce pikantní a jemně sladkou chuť, pak je medovo-česneková marináda pro vás jako stvořená. Nám nejvíce chutná s kuřecím masem, ale vyzkoušeli jsme ji i na vepřové masíčko, které jsme v létě grilovali a chuť byla naprosto famózní.
Co budete potřebovat na přípravu?
- 4 polévkové lžíce kečupu
- 2 polévkové lžíce oleje
- 4 čajové lžičky medu
- 2 stroužky česneku
- cibuli
- sojovou omáčku
Jak postupovat při přípravě?
Příprava medovo-česnekové marinády je opravdu jednoduchá a zabere vám jen vteřinku. Výsledná chuť masa, které posléze do marinády naložíte, vás ale položí na lopatky!
- Všechny suroviny smíchejte v misce.
- Do marinády naložte maso a nechte jej naložené ideálně přes noc.
Takhle jednoduché to je!
Medovo-česneková marináda, která vám zachutná
Medovo-česneková marináda je jednoduchá na přípravu, nenáročná na suroviny a skvělé na ní je i to, že je univerzální a dá se tak použít prakticky na jakýkoli druh masa. Nejvíce nám asi chutná s kuřecím, které je díky marinádě nádherně šťavnaté a vůbec není vysušené. Záleží ale jen na vás, jaké masíčko do marinády naložíte. Jsem si jistá, že ať už to bude kuřecí, vepřové nebo třeba telecí, zaručeně si pochutnáte!