Redakce ProSvět.cz
6 prosince, 2018

Medovo-česneková marináda je lehce nasládlá a česnek jí dodává trošku pikantní chuti. Pokud nevíte, do čeho naložit maso před grilováním, nebo v jaké marinádě upéct kuřecí masíčko k obědu, pak před sebou máte úžasný recept, na který nedám dopustit!

Máte-li rádi lehce pikantní a jemně sladkou chuť, pak je medovo-česneková marináda pro vás jako stvořená. Nám nejvíce chutná s kuřecím masem, ale vyzkoušeli jsme ji i na vepřové masíčko, které jsme v létě grilovali a chuť byla naprosto famózní.

Co budete potřebovat na přípravu?

  1. 4 polévkové lžíce kečupu
  2. 2 polévkové lžíce oleje
  3. 4 čajové lžičky medu
  4. 2 stroužky česneku
  5. cibuli
  6. sojovou omáčku

Jak postupovat při přípravě?

Příprava medovo-česnekové marinády je opravdu jednoduchá a zabere vám jen vteřinku. Výsledná chuť masa, které posléze do marinády naložíte, vás ale položí na lopatky!

  1. Všechny suroviny smíchejte v misce.
  2. Do marinády naložte maso a nechte jej naložené ideálně přes noc.

Takhle jednoduché to je!

Medovo-česneková marináda, která vám zachutná

Medovo-česneková marináda je jednoduchá na přípravu, nenáročná na suroviny a skvělé na ní je i to, že je univerzální a dá se tak použít prakticky na jakýkoli druh masa. Nejvíce nám asi chutná s kuřecím, které je díky marinádě nádherně šťavnaté a vůbec není vysušené. Záleží ale jen na vás, jaké masíčko do marinády naložíte. Jsem si jistá, že ať už to bude kuřecí, vepřové nebo třeba telecí, zaručeně si pochutnáte!

Sdílejte článek