Karlovarské knedlíky jsou u nás moc oblíbené, protože je to zase něco trochu jiného, nežli stará známá klasika v podobě houskového nebo bramborového knedlíku. Často je připravujeme k pečenému masu, máme je rádi s omáčkou a chutnají nám i se zelím.
Recept na karlovarské knedlíky je opravdu jednoduchý a především rychlý, takže se nemusíte bát, že byste jejich přípravou strávili dlouhé hodiny v kuchyni. Konečná chuť je vynikající, takže věřím, že si je okamžitě zamilujete i vy.
Co budete potřebovat na přípravu?
- 250 g staršího pečiva
- 20 g másla
- 50 g hrubé mouky
- 250 ml mléka
- 2 vajíčka
- svazek čerstvé petrželky
- sůl
Jak postupovat při přípravě?
- Pečivo nakrájejte na kostičky.
- Žloutky oddělte od bílků, žloutky smíchejte s mlékem.
- Nakrájené pečivo nasypejte do misky v mlékem a vajíčkem.
- Přidejte špetku soli, nadrobno nasekanou petrželku a mouku. Vše pečlivě promíchejte.
- Z bílků vyšlehejte sníh a ten opatrně přimíchejte ke směsi.
- Rukama z těsta vytvarujte kuličky.
- Kuličky vložte do vroucí vody a vařte cca 15 minut.
Ještě trochu lepší karlovarské knedlíky
Pokud si budete chtít karlovarské knedlíky ještě o trochu vylepšit, můžete do nich přidat na malé kostičky nakrájenou slaninu, kterou je možné předtím krátce orestovat na pánvi s trochou oleje. Knedlíky pak získají úplně jiný šmrnc a jsou ještě o něco více lahodnější. Tak to schválně vyzkoušejte a dejte mi vědět, jak vám karlovarské knedlíky připravené do půl hodinky zachutnaly!