Opravdu rychlé karlovarské knedlíky, které můžete připravit k masu, zelí i omáčce

Karlovarské knedlíky jsou u nás moc oblíbené, protože je to zase něco trochu jiného, nežli stará známá klasika v podobě houskového nebo bramborového knedlíku. Často je připravujeme k pečenému masu, máme je rádi s omáčkou a chutnají nám i se zelím.

Recept na karlovarské knedlíky je opravdu jednoduchý a především rychlý, takže se nemusíte bát, že byste jejich přípravou strávili dlouhé hodiny v kuchyni. Konečná chuť je vynikající, takže věřím, že si je okamžitě zamilujete i vy.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 250 g staršího pečiva
  • 20 g másla
  • 50 g hrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 2 vajíčka
  • svazek čerstvé petrželky
  • sůl

Jak postupovat při přípravě?

  1. Pečivo nakrájejte na kostičky.
  2. Žloutky oddělte od bílků, žloutky smíchejte s mlékem.
  3. Nakrájené pečivo nasypejte do misky v mlékem a vajíčkem.
  4. Přidejte špetku soli, nadrobno nasekanou petrželku a mouku. Vše pečlivě promíchejte.
  5. Z bílků vyšlehejte sníh a ten opatrně přimíchejte ke směsi.
  6. Rukama z těsta vytvarujte kuličky.
  7. Kuličky vložte do vroucí vody a vařte cca 15 minut.

Ještě trochu lepší karlovarské knedlíky

Pokud si budete chtít karlovarské knedlíky ještě o trochu vylepšit, můžete do nich přidat na malé kostičky nakrájenou slaninu, kterou je možné předtím krátce orestovat na pánvi s trochou oleje. Knedlíky pak získají úplně jiný šmrnc a jsou ještě o něco více lahodnější. Tak to schválně vyzkoušejte a dejte mi vědět, jak vám karlovarské knedlíky připravené do půl hodinky zachutnaly!

Čtěte také: Vyzkoušejte doma koupel, která z vašeho těla vytáhne toxiny a zlepší oběh a funkci svalů a nervů!