Recept na zapečené vepřové maso po dřevorubecku mám od svého dědečka. Ten totiž jako každý správný chlap zbožňoval masitá jídla, která navíc byla dokonale sytá. Tuhle dobrotu připravuji pokaždé, když k nám domů pozvu rodinu na oběd a u stolu se nás sejde více.
Reklama
Zapečené vepřové maso po dřevorubecku zkrátka musí nadchnout každého, kdo miluje maso a dává přednost opravdu sytým pokrmům. Tahle masitá dobrota uchvátí i vás, tím jsem si jistá!
Co budete potřebovat na přípravu?
- 12 plátků vepřového masa
- 12 plátků toustového sýra
- 200 g anglické slaniny
- 500 g hub
- 250 g zakysané smetany
- 700 ml smetany ke šlehání
- 3 velké cibule
- 1 červenou papriku
- 1 pórek
- 1 menší plechovku rajčatového protlaku
- hořčici
- bílé víno
- kari koření
- sůl a pepř
Jak postupovat při přípravě?
- Vepřové maso omyjte, osušte a z každé strany ochuťte solí a pepřem.
- Zapékací mísu nebo plech s vyšším okrajem vymažte olejem.
- Plátky masa vyskládejte do zapékací mísy nebo je vyskládejte na plech.
- Na každý plátek masa položte plátek sýra.
- Cibuli nakrájejte na jemno a krátce ji orestujte na pánvi.
- Přidejte k ní slaninu a nakrájené houby, společně orestujte.
- Poté tuhle směs navrstvěte na vepřové maso.
- Pórek nakrájejte na kolečka a posypte jím směs.
- Oba druhy smetany smíchejte, ochuťte kořením, solí a pepřem.
- V jiné misce smíchejte hořčici s rajčatovým protlakem a bílým vínem – množství od oka.
- Tuhle směs vmíchejte do smetany, dobře promíchejte a poté nalijte na maso na plechu.
- Uložte do lednice a nechte marinovat přes noc.
- Druhý den maso vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C cca 90 minut – prvních 30 minut pečte přikryté alobalem, poté alobal sejměte.
Zapečené vepřové maso po dřevorubecku zaručeně zachutná nejen každému správnému chlapovi, ale jednoduše každému, komu tuhle dobrotu naservírujete na talíř.
Reklama