Zapečené vepřové maso po dřevorubecku: zachutná každému, kdo miluje sytá jídla

Recept na zapečené vepřové maso po dřevorubecku mám od svého dědečka. Ten totiž jako každý správný chlap zbožňoval masitá jídla, která navíc byla dokonale sytá. Tuhle dobrotu připravuji pokaždé, když k nám domů pozvu rodinu na oběd a u stolu se nás sejde více.

Zapečené vepřové maso po dřevorubecku zkrátka musí nadchnout každého, kdo miluje maso a dává přednost opravdu sytým pokrmům. Tahle masitá dobrota uchvátí i vás, tím jsem si jistá!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 12 plátků vepřového masa
  • 12 plátků toustového sýra
  • 200 g anglické slaniny
  • 500 g hub
  • 250 g zakysané smetany
  • 700 ml smetany ke šlehání
  • 3 velké cibule
  • 1 červenou papriku
  • 1 pórek
  • 1 menší plechovku rajčatového protlaku
  • hořčici
  • bílé víno
  • kari koření
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Vepřové maso omyjte, osušte a z každé strany ochuťte solí a pepřem.
  2. Zapékací mísu nebo plech s vyšším okrajem vymažte olejem.
  3. Plátky masa vyskládejte do zapékací mísy nebo je vyskládejte na plech.
  4. Na každý plátek masa položte plátek sýra.
  5. Cibuli nakrájejte na jemno a krátce ji orestujte na pánvi.
  6. Přidejte k ní slaninu a nakrájené houby, společně orestujte.
  7. Poté tuhle směs navrstvěte na vepřové maso.
  8. Pórek nakrájejte na kolečka a posypte jím směs.
  9. Oba druhy smetany smíchejte, ochuťte kořením, solí a pepřem.
  10. V jiné misce smíchejte hořčici s rajčatovým protlakem a bílým vínem – množství od oka.
  11. Tuhle směs vmíchejte do smetany, dobře promíchejte a poté nalijte na maso na plechu.
  12. Uložte do lednice a nechte marinovat přes noc.
  13. Druhý den maso vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C cca 90 minut – prvních 30 minut pečte přikryté alobalem, poté alobal sejměte.

Zapečené vepřové maso po dřevorubecku zaručeně zachutná nejen každému správnému chlapovi, ale jednoduše každému, komu tuhle dobrotu naservírujete na talíř.

Čtěte také: Překvapte své blízké skvělou cuketovou pomazánkou. Až ji ochutnají, nebudou věřit tomu, že se skládá jenom z pár ingrediencí a této obyčejné zeleniny. Hodí sem téměř ke všemu a hotová je za pár minut