Co si budeme povídat: domácí chleba je domácí chleba a tomu se žádný kupovaný v obchodě jednoduše nemůže vyrovnat. Jen je škoda, že jsem tento recept neznala dříve, mohla jsem si na téhle dobrotě pochutnávat, kdykoli bych dostala chuť na domácí pečivo a nemusela bych živit řetězce, které do pečiva přidávají mnoho umělých látek.
Reklama
Samotnou mě mile překvapilo, že připravit si domácí chleba vlastně není tak složité, jak jsem si původně myslela. S tímto receptem to podle mě zvládne úplně každý, takže i když třeba ještě nemáte tolik kulinářských zkušeností, určitě bych se toho nebála a domácí chleba si zkusila připravit.
Co budete potřebovat na přípravu?
- 3 hrníčky hladké mouky
- 1/2 hrníčku vody (nebo podle potřeby)
- 1 čajovou lžičku drceného kmínu
- 1 čajovou lžičku sušeného droždí
- 1 a 1/2 čajové lžičky soli
- sušený česnek
- cibulku
Jak postupovat při přípravě?
- Všechny přísady vložte do větší misky a za pomoci vařečky důkladně promíchejte.
- Promíchané těsto přikryjte utěrkou a nechte kynout. Těsto bude kynout 8-10 hodin.
- Po vykynutí jej dobře propracujte na pomoučené desce.
- Z těsta vytvarujte obdélník o síle cca 3 cm.
- Nechte jej 15 minut odpočinout.
- Mezitím si troubu předehřejte na 220 °C.
- Po uplynutí čtvrt hodinky těsto přendejte do zapékací mísy, lehce posypte moukou a přiklopte pokličkou.
- Pečte přikryté po dobu 30 minut, poté pokličku sejměte a pečte ještě 15 minut.
- Po upečení vyjměte chleba z trouby a nechte ho vystydnout.
Tak co říkáte? Nevypadá to tak složitě, viďte?
Reklama