Redakce ProSvět.cz
11 prosince, 2018

Co si budeme povídat: domácí chleba je domácí chleba a tomu se žádný kupovaný v obchodě jednoduše nemůže vyrovnat. Jen je škoda, že jsem tento recept neznala dříve, mohla jsem si na téhle dobrotě pochutnávat, kdykoli bych dostala chuť na domácí pečivo a nemusela bych živit řetězce, které do pečiva přidávají mnoho umělých látek.

Samotnou mě mile překvapilo, že připravit si domácí chleba vlastně není tak složité, jak jsem si původně myslela. S tímto receptem to podle mě zvládne úplně každý, takže i když třeba ještě nemáte tolik kulinářských zkušeností, určitě bych se toho nebála a domácí chleba si zkusila připravit.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 3 hrníčky hladké mouky
  • 1/2 hrníčku vody (nebo podle potřeby)
  • 1 čajovou lžičku drceného kmínu
  • 1 čajovou lžičku sušeného droždí
  • 1 a 1/2 čajové lžičky soli
  • sušený česnek
  • cibulku

Jak postupovat při přípravě?

  1. Všechny přísady vložte do větší misky a za pomoci vařečky důkladně promíchejte.
  2. Promíchané těsto přikryjte utěrkou a nechte kynout. Těsto bude kynout 8-10 hodin.
  3. Po vykynutí jej dobře propracujte na pomoučené desce.
  4. Z těsta vytvarujte obdélník o síle cca 3 cm.
  5. Nechte jej 15 minut odpočinout.
  6. Mezitím si troubu předehřejte na 220 °C.
  7. Po uplynutí čtvrt hodinky těsto přendejte do zapékací mísy, lehce posypte moukou a přiklopte pokličkou.
  8. Pečte přikryté po dobu 30 minut, poté pokličku sejměte a pečte ještě 15 minut.
  9. Po upečení vyjměte chleba z trouby a nechte ho vystydnout.

Tak co říkáte? Nevypadá to tak složitě, viďte?

Sdílejte článek