Kuřecí šunka je skvělá na chlebu s máslem, někdo si ji dává na čerstvý rohlík se sýrem, pro jiného je to ideální přísada při pečení masa. Inu, využití má opravdu hodně a určitě se shodneme na tom, že kuřecí šunka (je-li kvalitní), dokáže polaskat naše chuťové buňky.
Proč jí kupovat v obchodě, kde kolikrát nemáte jistotu, co do šunky přišlo a jaká je její skutečná kvalita, když si kuřecí šunku můžete vyrobit doma? Že si na to netroufáte? Ale jděte! Pokud se ve svém kulinářském umění chcete posunout zase o krůček dále, pak si kuřecí šunku připravte doma za pomoci receptu, který vám prozradím v následujících řádcích. Uvidíte, že tak složité to ve finále opravdu není!
Co budete potřebovat na přípravu?
- 600 g kuřecího masa
- 2 stroužky česneku
- 1 čajovou lžičku italského koření
- 1 polévkovou lžíci želtainy
- sůl a pepř
Jak postupovat při přípravě?
- Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na malé kousky.
- Vložte maso do misky a přidejte k němu želatinu, bylinky, utřený česnek a podle chuti sůl a pepř.
- Všechny suroviny dobře promíchejte a nechte 20 minut odpočívat stranou.
- Poté maso vložte do sáčku na pečení, pečlivě jej svažte nití a dejte do plechovky.
- Doporučuji maso do plechovky opravdu silně natlačit.
- Předehřejte si troubu na 190 °C.
- Plechovku s kuřecím masem vložte do trouby a pečte cca 50 minut.
- Jakmile bude kuřecí šunka hotová, nechte ji nejdříve vystydnout a teprve poté ji vyjměte z plechovky.
- Skladujte v lednici, kde ji před konzumací nechte ještě 12 hodin odpočívat.
Tak co říkáte? Opravdu je kuřecí šunka tak náročná na přípravu, jak jste si možná až do této chvíle mysleli?