Pokud chcete zažít ono pověstné „nebe v hubě“, pak je šlehačková bábovka přesně tím typem dezertu, který byste bez váhání měli vyzkoušet. Naprosto dokonalá chuť nadýchaného a krásně měkoučkého těsta se kloubí se sladkou chutí čokolády a vytváří tak dokonalou pohádku, ze které se nebudete chtít probudit.
Šlehačková bábovka je recept od mojí nejlepší kamarádky, která se o něj se mnou podělila, když jsem se jednoho dne u ní na návštěvě právě nad touhle laskominou u kafíčka rozplývala blahem. Kdyby mi to tenkrát nebylo hloupé, s přehledem bych slupla polovinu bábovky a ani bych nemrkla.
Co budete potřebovat na přípravu?
- 250 g moučkového cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g másla
- 3 vajíčka
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 polévkovou lžíci kakaa
- čokoládu na polevu
Jak postupovat při přípravě?
- Vajíčka společně s moučkovým cukrem ušlehejte do pěny.
- Ke směsi přidejte smetanu, vanilkový cukr, prášek do pečiva a mouku. Suroviny promíchejte.
- Formu vymažte tukem a vysypte moukou nebo strouhankou.
- 1/2 těsta nalijte do formy.
- Do druhé 1/2 těsta přimíchejte lžíci kakaa a tmavé těsto poté navrstvěte na to světlé.
- Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C cca 35 minut.
- Mezitím si připravte čokoládovou polevu: čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
- Vmíchejte do ní 100 g másla.
- Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout, poté ji vyklopte z formy a polijte polevou.
Šlehačková bábovka vás určitě mile překvapí tím, že ačkoli na svou přípravu nevyžaduje mnoho surovin, je úžasně vláčná a krásně nadýchaná. U nás doma pokaždé zmizí doslova rychlostí blesku a víte, jak se říká: kdo dřív přijde…