Jedním slovem dokonalá: šlehačková bábovka, se kterou každému vyrazíte dech

Pokud chcete zažít ono pověstné „nebe v hubě“, pak je šlehačková bábovka přesně tím typem dezertu, který byste bez váhání měli vyzkoušet. Naprosto dokonalá chuť nadýchaného a krásně měkoučkého těsta se kloubí se sladkou chutí čokolády a vytváří tak dokonalou pohádku, ze které se nebudete chtít probudit.

Šlehačková bábovka je recept od mojí nejlepší kamarádky, která se o něj se mnou podělila, když jsem se jednoho dne u ní na návštěvě právě nad touhle laskominou u kafíčka rozplývala blahem. Kdyby mi to tenkrát nebylo hloupé, s přehledem bych slupla polovinu bábovky a ani bych nemrkla.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g másla
  • 3 vajíčka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 polévkovou lžíci kakaa
  • čokoládu na polevu

Jak postupovat při přípravě?

  1. Vajíčka společně s moučkovým cukrem ušlehejte do pěny.
  2. Ke směsi přidejte smetanu, vanilkový cukr, prášek do pečiva a mouku. Suroviny promíchejte.
  3. Formu vymažte tukem a vysypte moukou nebo strouhankou.
  4. 1/2 těsta nalijte do formy.
  5. Do druhé 1/2 těsta přimíchejte lžíci kakaa a tmavé těsto poté navrstvěte na to světlé.
  6. Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C cca 35 minut.
  7. Mezitím si připravte čokoládovou polevu: čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
  8. Vmíchejte do ní 100 g másla.
  9. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout, poté ji vyklopte z formy a polijte polevou.

Šlehačková bábovka vás určitě mile překvapí tím, že ačkoli na svou přípravu nevyžaduje mnoho surovin, je úžasně vláčná a krásně nadýchaná. U nás doma pokaždé zmizí doslova rychlostí blesku a víte, jak se říká: kdo dřív přijde…

Čtěte také: Zde je 10 způsobů, jak s Vámi média jednoduše manipulují!