Plněné bramboráky jsem poprvé ochutnala u kamarádky na oslavě narozenin a hned jsem si od ní drze vyžádala recept. Tahle varianta mě opravdu uchvátila a kdyby mi to tenkrát nebylo mezi všemi těmi lidmi hloupé, přecpala bych se jich k prasknutí!
Reklama
Klasické bramboráky zbožňuju, ale tohle je o něčem úplně jiném. Plněné bramboráky kuřecím masem mě svou chutí vynesly na samotný vrchol blaha. A to vůbec nekecám!
Co budete potřebovat na přípravu?
Bramboráky:
- brambory
- vajíčka
- hladkou mouku
- majoránku
- sůl, pepř
Kuřecí náplň:
- kuřecí maso
- větší cibuli
- 4 stroužky česneku
- kečup
- kukuřici
- tvrdý sýr (např. eidam)
- olej
- sůl a pepř
Jak postupovat při přípravě?
- Bramboráky připravte tak, jak jste zvyklí – brambory oloupejte, nastrouhejte, přidejte koření, sůl a pepř, vmíchejte vajíčka, zahustěte moukou a upečte na pánvičce.
- Nyní přistupte k přípravě kuřecí směsi: začněte tím, že kuřecí maso omyjete a nakrájíte na kostičky.
- Cibuli oloupejte, nakrájejte na půlkolečka a ty na troše oleje lehce osmahněte na pánvičce.
- Česnek prolisujte a přidejte jej na pánev k cibuli.
- Po chvilce přidejte na kostičky nakrájené kuřecí maso, orestujte.
- Přidejte kečup a ostatní zbylé suroviny a vše dobře promíchejte.
- Vzniklou směsí poté naplňte hotové bramboráky.
Plněné bramboráky masovou směsí si určitě zamilujete. Věřím, že si na nich zaručeně pochutnáte!
Reklama