Redakce ProSvět.cz
9 ledna, 2019

Plněné bramboráky jsem poprvé ochutnala u kamarádky na oslavě narozenin a hned jsem si od ní drze vyžádala recept. Tahle varianta mě opravdu uchvátila a kdyby mi to tenkrát nebylo mezi všemi těmi lidmi hloupé, přecpala bych se jich k prasknutí!

Klasické bramboráky zbožňuju, ale tohle je o něčem úplně jiném. Plněné bramboráky kuřecím masem mě svou chutí vynesly na samotný vrchol blaha. A to vůbec nekecám!

Co budete potřebovat na přípravu?

Bramboráky:

  • brambory
  • vajíčka
  • hladkou mouku
  • majoránku
  • sůl, pepř

Kuřecí náplň:

  • kuřecí maso
  • větší cibuli
  • 4 stroužky česneku
  • kečup
  • kukuřici
  • tvrdý sýr (např. eidam)
  • olej
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  • Bramboráky připravte tak, jak jste zvyklí - brambory oloupejte, nastrouhejte, přidejte koření, sůl a pepř, vmíchejte vajíčka, zahustěte moukou a upečte na pánvičce.
  • Nyní přistupte k přípravě kuřecí směsi: začněte tím, že kuřecí maso omyjete a nakrájíte na kostičky.
  • Cibuli oloupejte, nakrájejte na půlkolečka a ty na troše oleje lehce osmahněte na pánvičce.
  • Česnek prolisujte a přidejte jej na pánev k cibuli.
  • Po chvilce přidejte na kostičky nakrájené kuřecí maso, orestujte.
  • Přidejte kečup a ostatní zbylé suroviny a vše dobře promíchejte.
  • Vzniklou směsí poté naplňte hotové bramboráky.

Plněné bramboráky masovou směsí si určitě zamilujete. Věřím, že si na nich zaručeně pochutnáte!

Sdílejte článek