Pravidelná konzumace kostního bujónu vám zlepší život

Vývar z kostí můžete vyrobit z kuřecího, hovězího, vepřového masa a dokonce z rybích kostí. V tradiční čínské medicíně se používá k léčbě poruch trávení. Ostatní kosti obsahují stopové prvky, aminokyseliny, pojivovou tkáň, kolagen a mnoho dalších látek. Pravidelná konzumace kostního bujónu vám umožňuje udržovat sílu a zdraví po celý život. Je to zázračný nástroj, o kterém mnozí nevědí.

Reklama

Jaké jsou největší výhody konzumace klasického vývaru?

V první řadě (a všichni o tom víme) pomáhá při nachlazení. Studie ukazují, že tradiční kuřecí vývar vyrobený z kostního vývaru se zeleninou obsahuje mnoho látek s protizánětlivými vlastnostmi. Stejný vývar, zejména vyrobený s větším množstvím česneku, je také skvělý během těžkého rána, které přijde po dlouhé noci plné konzumace alkoholu. Kromě toho můžete vývar efektivně využít pro:

  • posílení kostí a zubů,
  • normalizaci trávení,
  • podporu zdraví kůže a nehtů.

Vývar také zlepšuje zdraví kostí. Během výrobního procesu se kolagen z kostí a pojivových tkání přemění na želatinu, bílkovinu, která posiluje zdraví kloubů. Ze stejného důvodu posiluje imunitu. Studie prokázaly, že konzumace klasického vývaru z kostí pomáhá posilovat imunitu nejen u lidí, ale dokonce i u zvířat. Pokud chcete posílit zdraví svého miláčka, měli byste jim vývar také připravit.

Můžete zhubnout a zotavit se po sportu

Tohle je hodně překvapivé, ale vývar podle odborníků pomáhá hubnutí. Ačkoli je vývar z kostí relativně nízkokalorický, měli byste po něm mít hlad. Studie ovšem ukazují, že želatina v něm ovlivňuje pocit sytosti. To má za následek nižší příjem kalorií a pomáhá vám zhubnout. Stejně dobře vám pomůže zotavit se po tréninku. Vývar obsahuje hodně železa, vápníku a hořčíku, které jsou po sportu nezbytné. Obsahuje také glycerin a aminokyseliny, které potřebujete k budování svalové hmoty.

Reklama