Chcete si připravit skutečně luxusní zákusek, ale nemáte speciální ingredience ani spoustu času? V takovém případě jistě oceníte tento recept na vynikající dezert tvořený jemný vanilkovou pěnou a nadýchaným dortovým základem. Skvělou zprávou je i to, že nebudete potřebovat žádné speciální suroviny. Samotná příprava je víceméně jednoduchá, takže dezert zvládnete i za pár minut pro pohoštění návštěvy nebo vytvoření skvělého nedělního dezertu.
Co budete potřebovat pro přípravu jemného dortu s vanilkovou pěnou
- 8 bílků,
- 8 lžící cukru,
- 8 lžící mouky
- 1 prášek do pečiva
Na lahodný krém
- 1 kostka rostlinného tuku
- 15o gramů práškového cukru
- 8 vaječných žloutků
- 5 lžící cukru
- 5 lžící mouky
- 2 vanilkový cukr
- 400 ml mléka
Jak je vidět, všechno jsou známé ingredience, které snad kdykoliv najdete v domácí spíži. Bez problémů si tak můžete následující recept připravit naprosto kdykoliv. Potřebovat navíc budete už jenom pár minut času a trochu trpělivosti během pečení korpusu. Perfektní výsledek je však na dosah.
Návod na přípravu nadýchaného dortu s jemným vanilkovým krémem
Rozdělte si vejce na polovinu a připravte si bílky. Přidejte k nim cukr a vyšlehejte je do pevné pěny. Následně vmíchejte prášek do pečiva smíchaný s požadovaným množstvím mouky. Takto připravenou směs na korpus nalijte do plechu o rozměrech zhruba 30 a 20 centimetrů. Pečte na 180 stupňů a upečení kontrolujte špejlí.
Během toho si připravte chutný krém. Na něj budete potřebovat rostlinný tuk, který smícháte s cukrem pro vytvoření pěny. Zbývající ingredience spolu povařte a nechtě vychladnout. Až budou vychladnuté, celou směs smíchejte s připraveným rostlinným tukem tak, aby vznikl krém, který budete nanášet na upečený korpus. Až bude celý dort hotový, nechtě ho několik hodin ztuhnout v lednici před samotným servírováním.