Dokonalý a jemný dort s vanilkovou pěnou

Chcete si připravit skutečně luxusní zákusek, ale nemáte speciální ingredience ani spoustu času? V takovém případě jistě oceníte tento recept na vynikající dezert tvořený jemný vanilkovou pěnou a nadýchaným dortovým základem. Skvělou zprávou je i to, že nebudete potřebovat žádné speciální suroviny. Samotná příprava je víceméně jednoduchá, takže dezert zvládnete i za pár minut pro pohoštění návštěvy nebo vytvoření skvělého nedělního dezertu.

Co budete potřebovat pro přípravu jemného dortu s vanilkovou pěnou

  • 8 bílků,
  • 8 lžící cukru,
  • 8 lžící mouky
  • 1 prášek do pečiva

Na lahodný krém

  • 1 kostka rostlinného tuku
  • 15o gramů práškového cukru
  • 8 vaječných žloutků
  • 5 lžící cukru
  • 5 lžící mouky
  • 2 vanilkový cukr
  • 400 ml mléka

Jak je vidět, všechno jsou známé ingredience, které snad kdykoliv najdete v domácí spíži. Bez problémů si tak můžete následující recept připravit naprosto kdykoliv. Potřebovat navíc budete už jenom pár minut času a trochu trpělivosti během pečení korpusu. Perfektní výsledek je však na dosah.

Návod na přípravu nadýchaného dortu s jemným vanilkovým krémem

Rozdělte si vejce na polovinu a připravte si bílky. Přidejte k nim cukr a vyšlehejte je do pevné pěny. Následně vmíchejte prášek do pečiva smíchaný s požadovaným množstvím mouky. Takto připravenou směs na korpus nalijte do plechu o rozměrech zhruba 30 a 20 centimetrů. Pečte na 180 stupňů a upečení kontrolujte špejlí.

Čtěte také: Buchta ze starých časů? Chutná báječně a děti si jí zamilují!

Během toho si připravte chutný krém. Na něj budete potřebovat rostlinný tuk, který smícháte s cukrem pro vytvoření pěny. Zbývající ingredience spolu povařte a nechtě vychladnout. Až budou vychladnuté, celou směs smíchejte s připraveným rostlinným tukem tak, aby vznikl krém, který budete nanášet na upečený korpus. Až bude celý dort hotový, nechtě ho několik hodin ztuhnout v lednici před samotným servírováním.