Už název napovídá, že v tomto receptu nepůjde o žádné dlouhé ani složité přípravy. Na své si tedy přijde každá z nás, která nemá mnoho času na přípravu sladkých dobrot, ale i přesto chce potěšit chuťové pohárky své rodiny a blízkých. S tímto dezertem se Vám to rozhodně podaří. Rychlý, jednoduchý a famózní. Není náhoda, že si ho po prvním soustu oblíbí skutečně každý.
V jednoduchosti je nejen krása ale i skvělá chuť. Právě to dokonale platí o tomto dortu, jehož příprava nevyžaduje mnoho času, ba ani žádné speciální cukrářské dovednosti. Klasický dort Napoleon je oblíbený zejména v Rusku. My Vám přinášíme jeho zjednodušenou, ale stále fantastickou verzi. Z talířů zmizí dříve, než se nadějete a už po první přípravě ho jistě zařadíte mezi stálice své kuchyně. Připravíte si ho podle následujícího receptu, který je doplněn i o názornou video ukázku.
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Co budete potřebovat
- 800 gramů máslových sušenek
- 1 litr mléka
- 4 vejce
- 150 gramů másla
- 1/2 sklenice cukru
- 6 polévkových lžic hladké mouky
- vanilkový cukr dle chuti
Jak na to?
Ve větší míse si smícháme suché suroviny. Nejprve utřeme mouku s krystalovým a vanilkovým cukrem. Následně přidáme vajíčka a vše důkladně promícháme do jednolité hmoty. Z připraveného mléka trošku odlijeme do mísy a vmícháme do směsi. Nejvhodnější je použít plnotučné mléko.
Do hrnce vlijeme zbytek mléka a umístíme ho na sporák. Přidáme utřenou směs z mouky, cukru a vajec a na mírném plameni neustále mícháme až do zhoustnutí. Měli bychom vytvořit krém, který má konzistenci řidšího pudinku.
Krém odstavíme ze sporáku a necháme chvilku vychladnout, aby nebyl horký. Do ještě teplého krému vmícháme máslo nakrájené na menší kousky a mícháme, dokud se nám máslo v krému zcela nerozpustí.
Připravíme si mísu nebo formu, ve které budeme dort připravovat. Dno potřeme tenkou vrstvou připraveného krému, na kterou následně naskládáme sušenky. Následně je potřeme krémem a tento postup opakujeme, dokud nemáme až 5 vrstev sušenek. Pár sušenek si necháme a rozdrobíme je na drobno.
Po posledním navrstvení sušenek si dort potřeme poslední vrstvou krému, který následně posypeme rozdrobenými sušenkami. Dort necháme zchladit a po ztuhnutí krájíme a podáváme.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Přejeme dobrou chuť!