Dort lenivý Napoleon: Tento recept jsme získali od ženy, která ho připravuje už 20 let! Je jednoduchý, rychlý a naprosto famózní!

Už název napovídá, že v tomto receptu nepůjde o žádné dlouhé ani složité přípravy. Na své si tedy přijde každá z nás, která nemá mnoho času na přípravu sladkých dobrot, ale i přesto chce potěšit chuťové pohárky své rodiny a blízkých. S tímto dezertem se Vám to rozhodně podaří. Rychlý, jednoduchý a famózní. Není náhoda, že si ho po prvním soustu oblíbí skutečně každý.

V jednoduchosti je nejen krása ale i skvělá chuť. Právě to dokonale platí o tomto dortu, jehož příprava nevyžaduje mnoho času, ba ani žádné speciální cukrářské dovednosti. Klasický dort Napoleon je oblíbený zejména v Rusku. My Vám přinášíme jeho zjednodušenou, ale stále fantastickou verzi. Z talířů zmizí dříve, než se nadějete a už po první přípravě ho jistě zařadíte mezi stálice své kuchyně. Připravíte si ho podle následujícího receptu, který je doplněn i o názornou video ukázku.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Čtěte také: Jamajské řezy: Osvěžující zákusek, který Vám na talíř přinese trochu exotiky. Jakmile se ho naučíte dělat, jiný už nebudete chtít!

Co budete potřebovat

  • 800 gramů máslových sušenek
  • 1 litr mléka
  • 4 vejce
  • 150 gramů másla
  • 1/2 sklenice cukru
  • 6 polévkových lžic hladké mouky
  • vanilkový cukr dle chuti

Jak na to?

Ve větší míse si smícháme suché suroviny. Nejprve utřeme mouku s krystalovým a vanilkovým cukrem. Následně přidáme vajíčka a vše důkladně promícháme do jednolité hmoty. Z připraveného mléka trošku odlijeme do mísy a vmícháme do směsi. Nejvhodnější je použít plnotučné mléko.

Do hrnce vlijeme zbytek mléka a umístíme ho na sporák. Přidáme utřenou směs z mouky, cukru a vajec a na mírném plameni neustále mícháme až do zhoustnutí. Měli bychom vytvořit krém, který má konzistenci řidšího pudinku.

Krém odstavíme ze sporáku a necháme chvilku vychladnout, aby nebyl horký. Do ještě teplého krému vmícháme máslo nakrájené na menší kousky a mícháme, dokud se nám máslo v krému zcela nerozpustí.

Připravíme si mísu nebo formu, ve které budeme dort připravovat. Dno potřeme tenkou vrstvou připraveného krému, na kterou následně naskládáme sušenky. Následně je potřeme krémem a tento postup opakujeme, dokud nemáme až 5 vrstev sušenek. Pár sušenek si necháme a rozdrobíme je na drobno.

Po posledním navrstvení sušenek si dort potřeme poslední vrstvou krému, který následně posypeme rozdrobenými sušenkami. Dort necháme zchladit a po ztuhnutí krájíme a podáváme.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Přejeme dobrou chuť!