Ďábelskou směs na topinky si dnes můžete snadno pořídit v obchodě ve formě salátu nebo paštiky. Není ale nic lepšího, než si připravit skutečnou směs, jak ji milovali a připravovali naši rodiče, když byli mladí. Na výrobě není nic složitého a přitom si budete moci vychutnat tradiční lahůdku k pivu, kterou ocení každý fanoušek pálivého jídla. Máte-li rádi pivo, jednoduše musíte tento recept vyzkoušet. A pokud jste ďábelskou směs nikdy neměli, budete příjemně překvapeni její chutí.
Pro některé jde o velkou nostalgii a snadno si tak můžete připomenout své dětství a zavzpomínat na staré časy. Anebo si můžete jednoduše připravit pokrm, který je osvědčenou pochoutkou k pivu. A vzhledem k tomu, že jsme národ, který pivo miluje, tak byste ďábelské topinky rozhodně měli znát a měli byste si je také připravit u sebe doma. Dnes se podíváme, jak si tento jednoduchý recept můžete připravit ve vlastní kuchyni.
Co budete potřebovat?
Jak jistě očekáváte, nebudete potřebovat nic složitého, ani neočekávaného. Navíc potřebujete jen pár surovin, abyste vykouzlili na talíři skvělý pokrm. Nezapomeňte si k němu ale vzít také své oblíbené pivo.
Na směs si připravte:
- 1,2 kg vepřového mletého masa
- 4-5 cibulí
- 4-5 paprik (stačí zelená)
- 4-5 rajčat
- sladká paprika
- kečup
- sůl a pepř
Koření samozřejmě použijte podle sebe a vlastních chutí. Uvidíte, že těchto pár ingrediencí postačí k tomu, abyste udělali parádu při sledování televize, sportovního utkání nebo jen posezení s přáteli u piva.
Způsob přípravy
Cibule a papriky rozmixujte v mixéru na malé kousky. Můžete je prohnat mlýnkem na maso, pokud nemáte mixér nebo je to pro vás jednodušší starým způsobem. Zeleninu orestujte na domácím sádle a přidejte mleté maso, sladkou (nebo pálivou) papriku, kečup, sůl a pepř. Vše společně orestujte a poduste, dokud nebude maso nádherně měkké. Poznáte to velmi snadno, protože nesmí být uvnitř růžové. Jakmile bude hotové, můžete přejít k dalšímu kroku.
Směs můžete podávat ihned na topince nebo chlebu, ale můžete ji také uskladnit. Když dáte směs do skleniček a pořádně je uzavřete, vydrží vám směs poměrně dlouho. Můžete ji díky tomu kdykoli vzít a vychutnat si ji jen tak na chlebu, když zrovna budete mít chuť na něco pálivého. Jde o velmi jednoduchý recept, ale zajisté si ho vychutnáte. Přejeme dobrou chuť!