Klasická ďábelská směs na topinky, která se skvěle hodí k pivu

Ďábelskou směs na topinky si dnes můžete snadno pořídit v obchodě ve formě salátu nebo paštiky. Není ale nic lepšího, než si připravit skutečnou směs, jak ji milovali a připravovali naši rodiče, když byli mladí. Na výrobě není nic složitého a přitom si budete moci vychutnat tradiční lahůdku k pivu, kterou ocení každý fanoušek pálivého jídla. Máte-li rádi pivo, jednoduše musíte tento recept vyzkoušet. A pokud jste ďábelskou směs nikdy neměli, budete příjemně překvapeni její chutí.

Pro některé jde o velkou nostalgii a snadno si tak můžete připomenout své dětství a zavzpomínat na staré časy. Anebo si můžete jednoduše připravit pokrm, který je osvědčenou pochoutkou k pivu. A vzhledem k tomu, že jsme národ, který pivo miluje, tak byste ďábelské topinky rozhodně měli znát a měli byste si je také připravit u sebe doma. Dnes se podíváme, jak si tento jednoduchý recept můžete připravit ve vlastní kuchyni.

https://irecept.cz/

Co budete potřebovat?

Jak jistě očekáváte, nebudete potřebovat nic složitého, ani neočekávaného. Navíc potřebujete jen pár surovin, abyste vykouzlili na talíři skvělý pokrm. Nezapomeňte si k němu ale vzít také své oblíbené pivo.

Čtěte také: Upečte báječné vánoční banánky s čokoládovou nebo vanilkovou náplní za 30 minut

Na směs si připravte:

  • 1,2 kg vepřového mletého masa
  • 4-5 cibulí
  • 4-5 paprik (stačí zelená)
  • 4-5 rajčat
  • sladká paprika
  • kečup
  • sůl a pepř

Koření samozřejmě použijte podle sebe a vlastních chutí. Uvidíte, že těchto pár ingrediencí postačí k tomu, abyste udělali parádu při sledování televize, sportovního utkání nebo jen posezení s přáteli u piva.

Způsob přípravy

Cibule a papriky rozmixujte v mixéru na malé kousky. Můžete je prohnat mlýnkem na maso, pokud nemáte mixér nebo je to pro vás jednodušší starým způsobem. Zeleninu orestujte na domácím sádle a přidejte mleté maso, sladkou (nebo pálivou) papriku, kečup, sůl a pepř. Vše společně orestujte a poduste, dokud nebude maso nádherně měkké. Poznáte to velmi snadno, protože nesmí být uvnitř růžové. Jakmile bude hotové, můžete přejít k dalšímu kroku.

Směs můžete podávat ihned na topince nebo chlebu, ale můžete ji také uskladnit. Když dáte směs do skleniček a pořádně je uzavřete, vydrží vám směs poměrně dlouho. Můžete ji díky tomu kdykoli vzít a vychutnat si ji jen tak na chlebu, když zrovna budete mít chuť na něco pálivého. Jde o velmi jednoduchý recept, ale zajisté si ho vychutnáte. Přejeme dobrou chuť!