Lepší a levnější dezert z odpalovaného těsta jste nejedli

Existují dezerty, které jsou považovány za zcela klasické. Větrníky mezi ně rozhodně patří a mnoho z nás je konzumuje již od dětství. Na internetu najdete mnoho různých receptů na tento úžasný dezert, ale ne každý z nich je tak dobrý jako tento. Uvidíte, že jakmile tento recept jednou vyzkoušíte, budete se k němu neustále vracet a vždy svou rodinu zaručeně potěšíte. Postup není nijak složitý, ale musíte připravit tři části dezertu a nakonec dát vše dohromady.

Co budete potřebovat na výrobu?

Větrníky se skládají hned ze tří částí, a to odpalovaného těsta, pudinkového krému a šlehačky. Na těsto budete potřebovat naprosto klasické přísady, které nikoho nepřekvapí. Připravte si 500 ml vody, 160 gramů rostlinného tuku, 320 gramů mouky, 8 vajec a lžíci soli. Na pudinkový krém si dejte po ruce 25 dkg másla nebo margarínu, 3 lžíce cukru, vanilkový pudink a 500 ml mléka. Nakonec na šlehačku budete potřebovat jen 500 ml smetany a 6 lžic cukru.

Způsob přípravy

Na šlehačku stačí jen vychladit smetanu, nalít ji do mísy, přidat cukr a mixérem vyšlehat do správné konzistence. Těsto připravíte velmi jednoduše. Připravte si hlubokou mísu a všechny ingredience vložte do ní. Míchejte, dokud nevznikne homogenní těsto bez hrudek. Těsto přesuňte do cukrářského sáčku. Plech vyložte pečicím papírem a poté budete připraveni a tvarování těsta. Cukrářským sáčkem udělejte menší až středně velké „koláčky“, ze kterých bude základ na větrník.

Čtěte také: Nejlepší slané občerstvení, které musíte mít na slavnostním stole!

Mezi jednotlivými kousky těsta by mělo být hodně místa, protože se během pečení zdvojnásobí. Jakmile budete mít těsto hotové, vložte plech do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte po dobu 20 minut. Mezitím si udělejte pudinkový krém. Do oslazeného mléka přidejte pudink a za stálého míchání nechte vychladnout. Máslo nastrouhejte, přidejte lžíci pudinku a míchejte lžící, dokud hmota nebude jednotná, kyprá a nadýchaná.

https://www.babcineprzepisy.pl/

Kompletace dokonalého dezertu je jednoduchá

Vychladlý krém přesuňte do cukrářského sáčku. Upečené těsto rozřízněte napůl a naplňte šlehačkou a krémem. Vršek dezertu zasypejte moučkovým cukrem a máte hotovo. Jestli chcete mít skutečně klasický větrník, zalijte vršek tekutým karamelem. Uvidíte, že si je celý vaše rodina vychutná a navíc vypadají krásně, takže je můžete s klidným srdcem servírovat i náročným návštěvám, které chcete potěšit. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Zdroj: babcineprzepisy.pl