Lepší a levnější dezert z odpalovaného těsta jste nejedli

Existují dezerty, které jsou považovány za zcela klasické. Větrníky mezi ně rozhodně patří a mnoho z nás je konzumuje již od dětství. Na internetu najdete mnoho různých receptů na tento úžasný dezert, ale ne každý z nich je tak dobrý jako tento. Uvidíte, že jakmile tento recept jednou vyzkoušíte, budete se k němu neustále vracet a vždy svou rodinu zaručeně potěšíte. Postup není nijak složitý, ale musíte připravit tři části dezertu a nakonec dát vše dohromady.

Co budete potřebovat na výrobu?

Větrníky se skládají hned ze tří částí, a to odpalovaného těsta, pudinkového krému a šlehačky. Na těsto budete potřebovat naprosto klasické přísady, které nikoho nepřekvapí. Připravte si 500 ml vody, 160 gramů rostlinného tuku, 320 gramů mouky, 8 vajec a lžíci soli. Na pudinkový krém si dejte po ruce 25 dkg másla nebo margarínu, 3 lžíce cukru, vanilkový pudink a 500 ml mléka. Nakonec na šlehačku budete potřebovat jen 500 ml smetany a 6 lžic cukru.

Způsob přípravy

Na šlehačku stačí jen vychladit smetanu, nalít ji do mísy, přidat cukr a mixérem vyšlehat do správné konzistence. Těsto připravíte velmi jednoduše. Připravte si hlubokou mísu a všechny ingredience vložte do ní. Míchejte, dokud nevznikne homogenní těsto bez hrudek. Těsto přesuňte do cukrářského sáčku. Plech vyložte pečicím papírem a poté budete připraveni a tvarování těsta. Cukrářským sáčkem udělejte menší až středně velké „koláčky“, ze kterých bude základ na větrník.

Čtěte také: Tvarohový koláč snadno a rychle

Mezi jednotlivými kousky těsta by mělo být hodně místa, protože se během pečení zdvojnásobí. Jakmile budete mít těsto hotové, vložte plech do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte po dobu 20 minut. Mezitím si udělejte pudinkový krém. Do oslazeného mléka přidejte pudink a za stálého míchání nechte vychladnout. Máslo nastrouhejte, přidejte lžíci pudinku a míchejte lžící, dokud hmota nebude jednotná, kyprá a nadýchaná.

https://www.babcineprzepisy.pl/

Kompletace dokonalého dezertu je jednoduchá

Vychladlý krém přesuňte do cukrářského sáčku. Upečené těsto rozřízněte napůl a naplňte šlehačkou a krémem. Vršek dezertu zasypejte moučkovým cukrem a máte hotovo. Jestli chcete mít skutečně klasický větrník, zalijte vršek tekutým karamelem. Uvidíte, že si je celý vaše rodina vychutná a navíc vypadají krásně, takže je můžete s klidným srdcem servírovat i náročným návštěvám, které chcete potěšit. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Zdroj: babcineprzepisy.pl