Palačinkám odzvonilo a teď frčí k snídani jen francouzské pečivo nebo jiné delikatesy? Ani náhodou, palačinky se drží desítky let na špici nejlepších snídaní, po kterých touží děti i dospělí. Palačinky se navíc neztratí ani ke svačině nebo namísto dezertu k odpolednímu čaji nebo k milované hořké kávě. Palačinky připravené podle tohoto receptu chutnají dokonale i samotné nebo jen posypané skořicovým cukrem. A co teprve s čokoládovo-oříškovou pomazánkou nebo domácí višňovou či malinovou marmeládou? Sbíhají se vám chutě? Pojďte se do nich pustit hned teď!
Ingredience:
Co budete na přípravu jemňoučkých palačinek potřebovat? Seznam je velmi krátký, proto si jej okamžitě zapamatuje každý. Připravte si:
- vejce – 4 ks
- hladká mouka – 4 lžíce
- sůl – ½ lžičky
- cukr – 3-4 lžíce
- škrob – 4 lžíce
- mléko – 500 ml
- slunečnicový olej – 2 lžíce
Postup přípravy:
Příprava palačinek je velmi rychlá a může se do přípravy tohoto receptu pustit úplně každý. Štěstí je, že se připravené těsto nemusí nechat kynout a lze je připravit opravdu do několika minut od probuzení, právě proto jsou ideální pro víkendové snídaně.
Do misky vsypejte všechny suché ingredience. Začněte solí a cukrem, poté prosejte hladkou mouku a přisypejte bramborový škrob. Pomocí vařečky důkladně promíchejte. Vytvořte veprostřed důlek a rozklepněte do něj všechna vejce.
Mixujte pomocí kuchyňského robota nebo mixéru, ale můžete také použít běžnou kuchyňskou metličku. Během této doby si přihřejte mléko a přilijte jej do směsi spolu s rostlinným olejem. Po rozmixování vzniknou na povrchu těsta bublinky.
Na plotýnce rozehřejte pánvičku a vždy vlijte půl velké naběračky těsta, dobře rozetřete do stran a pečte z obou stran.
Po dopečení položte stranou a potřete rozpuštěným máslem. Na závěr potřete marmeládou nebo oblíbenou nutellou, dozdobte čerstvým ovocem nebo drcenými oříšky či hoblinami čokolády.
Zdroj: sovkusom.ru