David Hampl
18 října, 2022
, ,

Palačinkám odzvonilo a teď frčí k snídani jen francouzské pečivo nebo jiné delikatesy? Ani náhodou, palačinky se drží desítky let na špici nejlepších snídaní, po kterých touží děti i dospělí. Palačinky se navíc neztratí ani ke svačině nebo namísto dezertu k odpolednímu čaji nebo k milované hořké kávě. Palačinky připravené podle tohoto receptu chutnají dokonale i samotné nebo jen posypané skořicovým cukrem. A co teprve s čokoládovo-oříškovou pomazánkou nebo domácí višňovou či malinovou marmeládou? Sbíhají se vám chutě? Pojďte se do nich pustit hned teď!

Ingredience:

Co budete na přípravu jemňoučkých palačinek potřebovat? Seznam je velmi krátký, proto si jej okamžitě zapamatuje každý. Připravte si:

  • vejce – 4 ks
  • hladká mouka – 4 lžíce
  • sůl – ½ lžičky
  • cukr – 3-4 lžíce
  • škrob – 4 lžíce
  • mléko – 500 ml
  • slunečnicový olej – 2 lžíce

Postup přípravy:

Příprava palačinek je velmi rychlá a může se do přípravy tohoto receptu pustit úplně každý. Štěstí je, že se připravené těsto nemusí nechat kynout a lze je připravit opravdu do několika minut od probuzení, právě proto jsou ideální pro víkendové snídaně.

Do misky vsypejte všechny suché ingredience. Začněte solí a cukrem, poté prosejte hladkou mouku a přisypejte bramborový škrob. Pomocí vařečky důkladně promíchejte. Vytvořte veprostřed důlek a rozklepněte do něj všechna vejce.

Mixujte pomocí kuchyňského robota nebo mixéru, ale můžete také použít běžnou kuchyňskou metličku. Během této doby si přihřejte mléko a přilijte jej do směsi spolu s rostlinným olejem. Po rozmixování vzniknou na povrchu těsta bublinky.

https://sovkusom.ru/

Na plotýnce rozehřejte pánvičku a vždy vlijte půl velké naběračky těsta, dobře rozetřete do stran a pečte z obou stran.

https://sovkusom.ru/

Po dopečení položte stranou a potřete rozpuštěným máslem. Na závěr potřete marmeládou nebo oblíbenou nutellou, dozdobte čerstvým ovocem nebo drcenými oříšky či hoblinami čokolády.

https://sovkusom.ru/

Zdroj: sovkusom.ru         

Sdílejte článek