Skořice je velmi zdravá, ale přesto vás asi nenapadne, abyste si ji přidali do kávy. Skořice v kávě nejen nádherně voní, ale také úžasně chutná. A její konzumace přinese řadu zdravotních výhod pro váš organismus. Právě z tohoto důvodu byste si měli do kávy vždy přidat lžičku skořice místo cukru. Budete mnohem zdravější a navíc bude káva chutnat mnohem lépe.
Zdravotní přínosy skořice v kávě
Skořice obsahuje bílkoviny, sacharidy, vitamíny A, B, C, E, K, vlákninu, vápník, železo, tuk, hořčík, fosfor, mangan, draslík, zinek, měď, selen a omega-3 mastné kyseliny. Při pravidelné konzumaci vám skořice pomůže s hubnutím a redukcí tukových zásob. Stejně tak pomáhá při slabosti, úzkosti nebo depresi. Díky svému složení skořice také posiluje imunitní systém.
Budete se divit, ale káva se skořicí vás probudí mnohem rychleji než samotná káva. Kombinace mleté kávy, skořice, medu a olivového oleje vám pomůže s vypadáváním vlasů. Stačí tuto směs nanést ke kořínkům vlasů a nechat pár minut působit. Nápoj z kávy, 2 lžic medu a 1 lžičky mleté skořice vám pomůže při infekci močového měchýře.
Co dokáže špetka skořice denně?
Skořice je mezi vědci velmi známý produkt. Nemusíte ji samozřejmě konzumovat jen jako přísadu do kávy. Při pravidelném užívání skořice vám může pomoci s regulací vysokého tlaku. Stejně tak snižuje hladinu cukru v krvi a hladinu cholesterolu v krvi u lidí s cukrovkou 2. typu. Snižuje chuť na sladké, takže se skvěle hodí nejen pro diabetiky, ale také pro lidi, kteří chtějí zhubnout.
Skořice podporuje působení antioxidantů z jiných potravin. Právě díky tomu podporuje imunitu a působí proti volným radikálům. Dokáže chránit játra, snižuje ztuhlost svalů a zlepšuje trávení. Skořice pro vaše tělo může udělat mnoho úžasných věcí. Dlouhodobá konzumace skořice může dokonce blokovat proteiny v mozku, které způsobují vznik Alzheimerovy choroby.
Zdroj: smakdnia.pl