Proč byste měli přidat lžičku skořice do kávy?

Skořice je velmi zdravá, ale přesto vás asi nenapadne, abyste si ji přidali do kávy. Skořice v kávě nejen nádherně voní, ale také úžasně chutná. A její konzumace přinese řadu zdravotních výhod pro váš organismus. Právě z tohoto důvodu byste si měli do kávy vždy přidat lžičku skořice místo cukru. Budete mnohem zdravější a navíc bude káva chutnat mnohem lépe.

https://smakdnia.pl/

Zdravotní přínosy skořice v kávě

Skořice obsahuje bílkoviny, sacharidy, vitamíny A, B, C, E, K, vlákninu, vápník, železo, tuk, hořčík, fosfor, mangan, draslík, zinek, měď, selen a omega-3 mastné kyseliny. Při pravidelné konzumaci vám skořice pomůže s hubnutím a redukcí tukových zásob. Stejně tak pomáhá při slabosti, úzkosti nebo depresi. Díky svému složení skořice také posiluje imunitní systém.

https://smakdnia.pl/

Budete se divit, ale káva se skořicí vás probudí mnohem rychleji než samotná káva. Kombinace mleté kávy, skořice, medu a olivového oleje vám pomůže s vypadáváním vlasů. Stačí tuto směs nanést ke kořínkům vlasů a nechat pár minut působit. Nápoj z kávy, 2 lžic medu a 1 lžičky mleté skořice vám pomůže při infekci močového měchýře.

Čtěte také: Silnice z plastového odpadu. Britská společnost přišla s novým projektem šetrným k životnímu prostředí

https://smakdnia.pl/

Co dokáže špetka skořice denně?

Skořice je mezi vědci velmi známý produkt. Nemusíte ji samozřejmě konzumovat jen jako přísadu do kávy. Při pravidelném užívání skořice vám může pomoci s regulací vysokého tlaku. Stejně tak snižuje hladinu cukru v krvi a hladinu cholesterolu v krvi u lidí s cukrovkou 2. typu. Snižuje chuť na sladké, takže se skvěle hodí nejen pro diabetiky, ale také pro lidi, kteří chtějí zhubnout.

https://smakdnia.pl/

Skořice podporuje působení antioxidantů z jiných potravin. Právě díky tomu podporuje imunitu a působí proti volným radikálům. Dokáže chránit játra, snižuje ztuhlost svalů a zlepšuje trávení. Skořice pro vaše tělo může udělat mnoho úžasných věcí. Dlouhodobá konzumace skořice může dokonce blokovat proteiny v mozku, které způsobují vznik Alzheimerovy choroby.

Zdroj: smakdnia.pl