Mnoho lidí nechce ztrácet obrovské množství času v kuchyni. Zároveň si ale jistě chcete vychutnat domácí dezert. Dobrou zprávou je, že to není nemožné. Existuje mnoho rychlých a jednoduchých receptů, které zvládnete během pár minut. A výsledek chutná úžasně. Dnes se podíváme na takový recept a garantujeme, že vám bude chutnat. Navíc si ho můžete připravit ve dvou variantách.
Varianta dezertu z tmavé čokolády
Na přípravu potřebujete jen asi 10 minut a pár surovin. Na tmavý dezert si připravte 380 gramů kondenzovaného mléka, 100 gramů hořké čokolády, 10 gramů másla a 100 gramů vlašských ořechů. Začněte tím, že rozpustíte čokoládu v kondenzovaném mléku. Na mírném ohni vařte mléko s čokoládou za stálého míchání, dokud se nerozpustí.
Do horké hmoty potom můžete přidat máslo a počkejte, dokud se nerozpustí. Poté přidejte vlašské ořechy a důkladně promíchejte.
Ze sladké hmoty vytvarujte hustý váleček. Pomůže vám s tím silikonová forma, do které můžete dezert umístit.
Nakonec dejte dezert do lednice a počkejte, dokud nevychladne a neztuhne. Potom roládu nakrájejte na plátky a můžete podávat.
Varianta dezertu z bílé čokolády
Stejný dezert si můžete připravit také v bílé variantě. Bude vypadat nádherně a potěší každého milovníka bílé čokolády. Na výrobu budete potřebovat 380 gramů kondenzovaného mléka, 140 gramů bílé čokolády, 140 gramů vlašských ořechů a 60 gramů sušených třešní. Pracovní postup je stejný jako v předchozím případě. Třešně přidejte do směsi společně s ořechy.
Nemusíte samozřejmě používat kulatou silikonovou formu, aby vznikl tvar rolády. Stejně tak můžete sladkou hmotu umístit do malého pekáče nebo obdélníkové silikonové formy.
Výsledný produkt bude vypadat jako domácí čokoláda s ořechy a sušeným ovocem.
Po ztuhnutí ji můžete nakrájet na čtverečky a nabídnout rodině jako sladkou odměnu.
Zdroj: smakdnia.pl