Vynikající a snadný dezert ze 4 běžných surovin

Mnoho lidí nechce ztrácet obrovské množství času v kuchyni. Zároveň si ale jistě chcete vychutnat domácí dezert. Dobrou zprávou je, že to není nemožné. Existuje mnoho rychlých a jednoduchých receptů, které zvládnete během pár minut. A výsledek chutná úžasně. Dnes se podíváme na takový recept a garantujeme, že vám bude chutnat. Navíc si ho můžete připravit ve dvou variantách.

Varianta dezertu z tmavé čokolády

Na přípravu potřebujete jen asi 10 minut a pár surovin. Na tmavý dezert si připravte 380 gramů kondenzovaného mléka, 100 gramů hořké čokolády, 10 gramů másla a 100 gramů vlašských ořechů. Začněte tím, že rozpustíte čokoládu v kondenzovaném mléku. Na mírném ohni vařte mléko s čokoládou za stálého míchání, dokud se nerozpustí.

https://smakdnia.pl/

Do horké hmoty potom můžete přidat máslo a počkejte, dokud se nerozpustí. Poté přidejte vlašské ořechy a důkladně promíchejte.

Čtěte také: Kandované švestky si můžete snadno připravit i sami doma

https://smakdnia.pl/

Ze sladké hmoty vytvarujte hustý váleček. Pomůže vám s tím silikonová forma, do které můžete dezert umístit.

https://smakdnia.pl/

Nakonec dejte dezert do lednice a počkejte, dokud nevychladne a neztuhne. Potom roládu nakrájejte na plátky a můžete podávat.

https://smakdnia.pl/

Varianta dezertu z bílé čokolády

Stejný dezert si můžete připravit také v bílé variantě. Bude vypadat nádherně a potěší každého milovníka bílé čokolády. Na výrobu budete potřebovat 380 gramů kondenzovaného mléka, 140 gramů bílé čokolády, 140 gramů vlašských ořechů a 60 gramů sušených třešní. Pracovní postup je stejný jako v předchozím případě. Třešně přidejte do směsi společně s ořechy.

https://smakdnia.pl/

Nemusíte samozřejmě používat kulatou silikonovou formu, aby vznikl tvar rolády. Stejně tak můžete sladkou hmotu umístit do malého pekáče nebo obdélníkové silikonové formy.

https://smakdnia.pl/

Výsledný produkt bude vypadat jako domácí čokoláda s ořechy a sušeným ovocem.

https://smakdnia.pl/

Po ztuhnutí ji můžete nakrájet na čtverečky a nabídnout rodině jako sladkou odměnu.

Zdroj: smakdnia.pl