Mnoho lidí nesnídá, protože na to nemají čas. Připravit si ráno jídlo ale nemusí být vůbec náročné. A když to uděláte den předem, můžete si ráno vzít jen hotovou snídani a vyrazit do práce nebo školy. Z tohoto důvodu vám dnes představíme recept na snídaňový sendvič, který vypadá jako z rychlého občerstvení. Domácí varianta je ale mnohem levnější a chutnější.
Co budete potřebovat?
Na těsto si připravte 1 šálek změklého másla, 3 ½ šálku mouky, 2 studená vejce, ¼ šálku moučkového cukru, ½ lžičky soli, 20 gramů čerstvého droždí, ¾ šálku studeného mléka a 2 lžíce másla. Na náplň vám postaví oblíbená šunka, plátkový sýr a 6 vajec. Na pomazání budete potřebovat 30 gramů másla, sůl a majoránku.
Pracovní postup
V první řadě rozložte na pracovní desku pečicí papír (20×25 cm). Máslo pokojové teploty položte na papír.
Zakryjte do dalším plátem pečicího papíru stejné velikosti.
Válečkem z másla vytvarujte čtverec.
Do mísy vložte droždí, studené mléko, mouku, sůl, měkké máslo a studená vejce.
Mixérem promíchejte, dokud nevznikne těsto.
Zakryjte potravinářskou fólií a vložte na 20 minut do lednice.
Pracovní desku poprašte moukou, vypracujte těsto a válečkem vyválejte do čtverce.
Těsto by mělo být o palec větší než plát másla. Položte plát másla na těsto.
Přeložte všechny strany těsta přes másla.
Potom pomocí válečku znovu vytvarujte velký čtverec. Těsto přeložte na třetiny.
Těsto znovu rozválejte na čtverec. Rozkrájejte plát na 12 čtverců.
Doplňte sendvič o sýr, šunku a vejce
Na 6 čtverců položte plátky šunky a sýra.
Dalšími šesti čtverci vytvoříte sendvič.
Rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte kynout asi 20-30 minut.
Uprostřed každého sendviče vytvořte důlek na vejce.
Rozklepněte vajíčko do vzniklého důlku.
Posypte majoránkou a solí. Potřete vše máslem. Pečte v troubě po dobu 20 minut na horní a spodní ohřev na teplotu 180 stupňů.
Zdroj: sweetandsavory.co