Jednoho jasně slunečného rána se paní Marie rozhodla připravit něco speciálního pro svou rodinu a sousedy. Jejím tajemstvím byl jahodový koláč, jehož vůně se šířila celým jejím domem a přivedla sousedy k jejímu prahu. S úsměvem na tváři vstoupila do kuchyně, kde začala pečlivě měřit a míchat ingredience.
Reklama
Ve velké míse se vajíčka a cukr spojily do hladké směsi pod jejími zručnými rukama. Přidala rostlinný olej a mléko, vytvářející lahodnou bázi pro koláč. Mouka se spojila s práškem do pečiva, dodávající těstu tu správnou poddajnost.
Ingredience na Jahodový Koláč:
- 3 ks vajec
- 120 g krystalového cukru
- 100 ml rostlinného oleje
- 100 ml mléka
- 200 g mouky
- 12 g prášku do pečiva
- 3 polévkové lžíce zakysané smetany
- 100 g mražených jahod
Postup Přípravy Jahodového Koláče:
- Příprava Těsta: Ve dvou vajecích rozšlehejte 100 gramů krystalového cukru mixérem, dokud se cukr zcela nerozpustí. Přidejte rostlinný olej a mléko do vaječné směsi a důkladně promíchejte.
- Přidání Mouky a Pečiva: Do směsi přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vytvořte hladké těsto. Vystelejte pekáč pečicím papírem a nalijte do něj připravené těsto. Vyrovnejte povrch těsta.
- Příprava Krému: V samostatné misce smíchejte zakysanou smetanu s cukrem a jedním vajcem. Tuto směs nanesete na povrch těsta lžičkou, aby vytvořila vzor.
- Přidání Jahod: Mražené jahody nakrájejte na malé kousky a rovnoměrně je rozprostřete na povrchu koláče.
- Pečení: Koláč vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte ho po dobu 40 minut, nebo dokud nevyzkoušíte špejlí a ta vyjde čistá.
Po upečení nechte koláč chvíli vychladnout a pak si můžete vychutnat lahodný jahodový koláč připravený s láskou a péčí!
Reklama