Babiččin sladký koláč: jahody, zakysaná smetana a láska. Toto musíte zkusit

Jednoho jasně slunečného rána se paní Marie rozhodla připravit něco speciálního pro svou rodinu a sousedy. Jejím tajemstvím byl jahodový koláč, jehož vůně se šířila celým jejím domem a přivedla sousedy k jejímu prahu. S úsměvem na tváři vstoupila do kuchyně, kde začala pečlivě měřit a míchat ingredience.

Ve velké míse se vajíčka a cukr spojily do hladké směsi pod jejími zručnými rukama. Přidala rostlinný olej a mléko, vytvářející lahodnou bázi pro koláč. Mouka se spojila s práškem do pečiva, dodávající těstu tu správnou poddajnost.

Ingredience na Jahodový Koláč:

  • 3 ks vajec
  • 120 g krystalového cukru
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 100 ml mléka
  • 200 g mouky
  • 12 g prášku do pečiva
  • 3 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 100 g mražených jahod
shutterstock.com

Postup Přípravy Jahodového Koláče:

  1. Příprava Těsta: Ve dvou vajecích rozšlehejte 100 gramů krystalového cukru mixérem, dokud se cukr zcela nerozpustí. Přidejte rostlinný olej a mléko do vaječné směsi a důkladně promíchejte.
  2. Přidání Mouky a Pečiva: Do směsi přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vytvořte hladké těsto. Vystelejte pekáč pečicím papírem a nalijte do něj připravené těsto. Vyrovnejte povrch těsta.
  3. Příprava Krému: V samostatné misce smíchejte zakysanou smetanu s cukrem a jedním vajcem. Tuto směs nanesete na povrch těsta lžičkou, aby vytvořila vzor.
  4. Přidání Jahod: Mražené jahody nakrájejte na malé kousky a rovnoměrně je rozprostřete na povrchu koláče.
  5. Pečení: Koláč vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte ho po dobu 40 minut, nebo dokud nevyzkoušíte špejlí a ta vyjde čistá.

Po upečení nechte koláč chvíli vychladnout a pak si můžete vychutnat lahodný jahodový koláč připravený s láskou a péčí!

Čtěte také: Jak si připravit jablečný mošt?