Tento recept na dezert s malinami je lahodnou kombinací sladkých malin, krémové ricotty a šťavnatých sušenek. Malinový přejev, vytvořený s šťávou z pomeranče, dodává dezertu osvěžující kyselost. Vrstvení sušenek a malin vytváří harmonickou strukturu, která se krásně snoubí s krémovým smetanovým sýrem. Kakao v krému přidává jemnou hořkost a celý dezert je dokonale završen strouhanou čokoládou na vrchu. Tato lahodná kombinace chutí je ideální pro ty, kteří milují kombinaci sladké a kyselé, a pro ty, kteří hledají jednoduchý, ale působivý dezert k podávání na různé příležitosti. Připravte si tento dezert pro své blízké a dopřejte jim neodolatelnou chuťovou zkušenost!
Reklama
Ingredience:
- 250 g mražených malin
- 80 g cukru
- 30 g kukuřičného škrobu
- Šťáva z 1 pomeranče
- Dlouhé sušenky (např. pro Tiramisu)
- 150 g smetanového sýra
- 50 g moučkového cukru
- 150 ml šlehačky
- 15 g kakaa
- Čokoláda na ozdobu
Postup:
- Příprava Malinového Přejevu:
- Maliny dáme do hrnce a posypeme cukrem a škrobem. Důkladně promícháme stěrkou.
- Směs vaříme za stálého míchání, dokud nezhoustne. Přidáme šťávu z pomeranče.
- Vrstvení Sušenek:
- Sušenky položíme na dno skleněné misky a potřeme je pomerančovou šťávou.
- Následně přidáme vrstvu malin. Rovnoměrně je rozložíme. Na maliny pokládáme další vrstvu sušenek a potřeme je opět pomerančovou šťávou.
- Příprava Krému:
- V hluboké míse smícháme ricottu a moučkový cukr. Postupně přilijeme šlehačku a šleháme mixérem, dokud nevznikne hladký krém.
- Do krému přidáme kakao a důkladně promícháme stěrkou.
- Vrstvení a Ozdobení:
- Na vrstvu sušenek rozetřeme připravený krém.
- Vrch posypeme strouhanou čokoládou.
- Chladnutí:
- Dezert dejte do lednice na minimálně jednu hodinu, aby ingredience dobře zakonzervovaly chuť.
- Podávání:
- Hotový dezert je připraven k podávání. Dobrou chuť!
Reklama