Malinovo-piškotový dezert, který dělám pokaždé, když čekám návštěvu

Tento recept na dezert s malinami je lahodnou kombinací sladkých malin, krémové ricotty a šťavnatých sušenek. Malinový přejev, vytvořený s šťávou z pomeranče, dodává dezertu osvěžující kyselost. Vrstvení sušenek a malin vytváří harmonickou strukturu, která se krásně snoubí s krémovým smetanovým sýrem. Kakao v krému přidává jemnou hořkost a celý dezert je dokonale završen strouhanou čokoládou na vrchu. Tato lahodná kombinace chutí je ideální pro ty, kteří milují kombinaci sladké a kyselé, a pro ty, kteří hledají jednoduchý, ale působivý dezert k podávání na různé příležitosti. Připravte si tento dezert pro své blízké a dopřejte jim neodolatelnou chuťovou zkušenost!

Ingredience:

  • 250 g mražených malin
  • 80 g cukru
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • Šťáva z 1 pomeranče
  • Dlouhé sušenky (např. pro Tiramisu)
  • 150 g smetanového sýra
  • 50 g moučkového cukru
  • 150 ml šlehačky
  • 15 g kakaa
  • Čokoláda na ozdobu
shutterstock.com

Postup:

  1. Příprava Malinového Přejevu:
    • Maliny dáme do hrnce a posypeme cukrem a škrobem. Důkladně promícháme stěrkou.
    • Směs vaříme za stálého míchání, dokud nezhoustne. Přidáme šťávu z pomeranče.
  2. Vrstvení Sušenek:
    • Sušenky položíme na dno skleněné misky a potřeme je pomerančovou šťávou.
    • Následně přidáme vrstvu malin. Rovnoměrně je rozložíme. Na maliny pokládáme další vrstvu sušenek a potřeme je opět pomerančovou šťávou.
  3. Příprava Krému:
    • V hluboké míse smícháme ricottu a moučkový cukr. Postupně přilijeme šlehačku a šleháme mixérem, dokud nevznikne hladký krém.
    • Do krému přidáme kakao a důkladně promícháme stěrkou.
  4. Vrstvení a Ozdobení:
    • Na vrstvu sušenek rozetřeme připravený krém.
    • Vrch posypeme strouhanou čokoládou.
  5. Chladnutí:
    • Dezert dejte do lednice na minimálně jednu hodinu, aby ingredience dobře zakonzervovaly chuť.
  6. Podávání:
    • Hotový dezert je připraven k podávání. Dobrou chuť!