Chcete vyzkoušet něco nového, sladkého a netradičního? Arabské dezerty nejsou v naší zemi příliš známé, ale můžete si je snadno připravit u sebe doma. Většina lidí si hned vybaví turecký med, ale to není všechno. Orientální sladkosti jsou nejen vynikající, ale také zdravé. Jeden arabský kuchař přišel s receptem na dezert, který můžete jíst klidně každý den. A právě na tento dezert vám přinášíme recept.
Co budete potřebovat?
Na výrobu nepotřebujete mouku ani cukr. Co si naopak připravit? Po ruce musíte mít:
- 120 gramů ovesných vloček,
- 240 ml mléka,
- 2 vejce,
- 2 banány,
- špetku vanilinu (případně vanilkový cukr),
- 40 gramů kakaového prášku,
- 1 čajovou lžičku prášku do pečiva,
- vlašské ořechy podle chuti,
- čokoládové lupínky,
- 100 gramů mléčné čokolády.
Z těchto surovin připravíte vynikající dezert. Neměli byste ho samozřejmě jíst po kilech, ale rozhodně pro vás bude lepší než mnoho jiných.
Pracovní postup
Do mísy nasypte ovesné vločky. Přidejte 200 ml horkého mléka a nechte je 10 minut odstát. Mezitím se vločky nabobtnají. Mezitím rozbijte do misky vajíčka. Banány oloupejte a rozmačkejte. Použít můžete také mixér. Banány a vanilku smíchejte s vejci. Do vaječné směsi prosejte kakaový prášek a důkladně promíchejte. Následně do kakaové směsi přidejte prášek do pečiva a znovu důkladně promíchejte. Přidejte ovesné vločky s vychladlým mlékem a všechno promíchejte.
Nyní již máte prakticky hotovo. Vezměte pečicí formu (ideálně skleněnou) a vymažte ji máslem nebo jiným tukem, např. tukem ve spreji. Do těsta přidejte vlašské ořechy nasekané na menší kousky a zasypte čokoládovými peckami. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 15-20 minut. Čokoládu rozlámejte a rozpusťte v horkém mléce. Nalijte ji do cukrářského sáčku. Na upečený dezert pokojové teploty nalijte rozpuštěnou čokoládu a nechte ji ztuhnout. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: souspark.ru