Chcete vyzkoušet něco nového, sladkého a netradičního? Arabské dezerty nejsou v naší zemi příliš známé, ale můžete si je snadno připravit u sebe doma. Většina lidí si hned vybaví turecký med, ale to není všechno. Orientální sladkosti jsou nejen vynikající, ale také zdravé. Jeden arabský kuchař přišel s receptem na dezert, který můžete jíst klidně každý den. A právě na tento dezert vám přinášíme recept.
Co budete potřebovat?
Na výrobu nepotřebujete mouku ani cukr. Co si naopak připravit? Po ruce musíte mít:
- 120 gramů ovesných vloček,
- 240 ml mléka,
- 2 vejce,
- 2 banány,
- špetku vanilinu (případně vanilkový cukr),
- 40 gramů kakaového prášku,
- 1 čajovou lžičku prášku do pečiva,
- vlašské ořechy podle chuti,
- čokoládové lupínky,
- 100 gramů mléčné čokolády.
Z těchto surovin připravíte vynikající dezert. Neměli byste ho samozřejmě jíst po kilech, ale rozhodně pro vás bude lepší než mnoho jiných.
Čtěte také: Nejjednodušší způsob, jak zmrazit jahody na zimní měsíce
Pracovní postup
Do mísy nasypte ovesné vločky. Přidejte 200 ml horkého mléka a nechte je 10 minut odstát. Mezitím se vločky nabobtnají. Mezitím rozbijte do misky vajíčka. Banány oloupejte a rozmačkejte. Použít můžete také mixér. Banány a vanilku smíchejte s vejci. Do vaječné směsi prosejte kakaový prášek a důkladně promíchejte. Následně do kakaové směsi přidejte prášek do pečiva a znovu důkladně promíchejte. Přidejte ovesné vločky s vychladlým mlékem a všechno promíchejte.
Nyní již máte prakticky hotovo. Vezměte pečicí formu (ideálně skleněnou) a vymažte ji máslem nebo jiným tukem, např. tukem ve spreji. Do těsta přidejte vlašské ořechy nasekané na menší kousky a zasypte čokoládovými peckami. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 15-20 minut. Čokoládu rozlámejte a rozpusťte v horkém mléce. Nalijte ji do cukrářského sáčku. Na upečený dezert pokojové teploty nalijte rozpuštěnou čokoládu a nechte ji ztuhnout. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: souspark.ru