Červená řepa je velmi zdravá, ale zároveň mnoha lidem nechutná. Řepa se i nyní používá k léčebným účelům, protože obsahuje hodně vitamínů a minerálů. To je důležité hlavně v chladných měsících, kdy je tělo oslabené kvůli chladnému počasí. Červená řepa navíc dokáže léčit játra a ledviny. Poradíme vám, jak si připravit výborný salát během chvilky a užít si nejen její chuť, ale také všechny léčivé vlastnosti, které tato zelenina nabízí.
Co budete potřebovat?
Na tento salát potřebujete jen jednu hlavní ingredienci a potom věci, díky kterým ji dochutíte. Proto stačí, když si připravíte:
- 600 gramů červené řepy,
- 2/3 lžičky soli,
- 2 lžičky cukru,
- 2 polévkové lžíce jablečného octa (6%),
- 3 polévkové lžíce rostlinného oleje,
- 3 stroužky česneku,
- 1 lžičku mletého koriandru,
- 1 lžičku majoránky,
- ¼ lžičky mletého černého pepře,
- ¼ lžičky pálivé papriky,
- 2 polévkové lžíce sezamu.
Co s těmito surovinami udělat?
Pracovní postup
Červenou řepu uvařte, dokud nebude měkká. Potom jí oloupejte. Nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Posypte ji solí, cukrem a zalijte octem. Na stroužky česneku použijte lis na česnek a přidejte do řepné směsi. Do salátu přidejte také koriandr, majoránku, mletý černý pepř a pálivou papriku nebo feferonky. Do salátu nezapomeňte přidat rostlinný olej. Na suché pánvi orestujte sezamová semínka a přidejte do salátu. Nakonec všechno důkladně promíchejte.
Proč je červená řepa tak zdravá?
Tato zelenina obsahuje nespočet zdravých látek. Patří mezi ně hlavně kyselina listová, hodně vitamínu C a E, draslík, hořčík, železo, zinek, jód, mangan a selen. Ideální je pro posílení imunitního systému, poruchy trávení, vysoký cholesterol, poruchy ledvin, anémii, onemocnění žlučníku, rakovinu nebo srdeční onemocnění. Dokáže pomoci celému tělu bez ohledu na problémy a přinést vám pevné zdraví v každé situaci.
Zdroj: souspark.ru