Když se zrodí chuťová harmonie mezi kokosem a čokoládou, vzniká magie. Pověstné kokosové tyčinky, které spojují exotickou sladkost s bohatou čokoládou, mají za sebou dlouhou historii tajemství a umění. Základem je směs kondenzovaného mléka a šťavnatého kokosu, pečlivě formovaná do malých lahůdek a zchlazená do dokonalé pevnosti.
Reklama
Ingredience:
- 300 g kondenzovaného mléka
- 300 g strouhaného kokosu
- 50 g másla
- 250-300 g mléčné čokolády
- 100 g hořké čokolády
Postup:
- Příprava kokosové hmoty:
- V míse smíchejte kondenzované mléko s strouhaným kokosem. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hustou a lepivou hmotu.
- Přidejte změklé máslo a znovu promíchejte, dokud nedosáhnete jednolité konzistence.
- Pokud je hmota příliš hustá, přidejte trochu kondenzovaného mléka; pokud je příliš řídká, přidejte trochu kokosu.
- Formování tyčinek:
- Z hmoty vytvořte malé kousky podle vašich preferencí a formujte z nich tyčinky.
- Rozložte tyčinky na plech vyložený pečicím papírem a dejte je do lednice na jednu hodinu, aby ztuhly.
- Příprava čokoládové polevy:
- Připravte si vodní lázeň a ve vhodné misce rozpusťte mléčnou i hořkou čokoládu.
- Můžete čokolády rozpustit zvlášť a buď si vybrat, do které čokolády namočíte tyčinky, nebo je smíchat do jedné polotmavé hmoty.
- Namočení tyčinek v čokoládě:
- Tyčinky ponořte do rozpuštěné čokolády a s pomocí šlehací metly je vyjměte ven, nechte přebytečnou čokoládu okapat.
- Rozložte namočené tyčinky zpět na plech s pečicím papírem a nechte čokoládu zatvrdnout při pokojové teplotě.
Reklama