Čokoládové tyčinky: odhalte tajemství dokonalého spojení kokosu a čokolády


Když se zrodí chuťová harmonie mezi kokosem a čokoládou, vzniká magie. Pověstné kokosové tyčinky, které spojují exotickou sladkost s bohatou čokoládou, mají za sebou dlouhou historii tajemství a umění. Základem je směs kondenzovaného mléka a šťavnatého kokosu, pečlivě formovaná do malých lahůdek a zchlazená do dokonalé pevnosti.

Ingredience:

  • 300 g kondenzovaného mléka
  • 300 g strouhaného kokosu
  • 50 g másla
  • 250-300 g mléčné čokolády
  • 100 g hořké čokolády
shutterstock.com

Postup:

  1. Příprava kokosové hmoty:
    • V míse smíchejte kondenzované mléko s strouhaným kokosem. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hustou a lepivou hmotu.
    • Přidejte změklé máslo a znovu promíchejte, dokud nedosáhnete jednolité konzistence.
    • Pokud je hmota příliš hustá, přidejte trochu kondenzovaného mléka; pokud je příliš řídká, přidejte trochu kokosu.
  2. Formování tyčinek:
    • Z hmoty vytvořte malé kousky podle vašich preferencí a formujte z nich tyčinky.
    • Rozložte tyčinky na plech vyložený pečicím papírem a dejte je do lednice na jednu hodinu, aby ztuhly.
  3. Příprava čokoládové polevy:
    • Připravte si vodní lázeň a ve vhodné misce rozpusťte mléčnou i hořkou čokoládu.
    • Můžete čokolády rozpustit zvlášť a buď si vybrat, do které čokolády namočíte tyčinky, nebo je smíchat do jedné polotmavé hmoty.
  4. Namočení tyčinek v čokoládě:
    • Tyčinky ponořte do rozpuštěné čokolády a s pomocí šlehací metly je vyjměte ven, nechte přebytečnou čokoládu okapat.
    • Rozložte namočené tyčinky zpět na plech s pečicím papírem a nechte čokoládu zatvrdnout při pokojové teplotě.