Spojení vanilkového krému, mascarpone a šlehačky je dokonalé ke kávě i čaji. Pro odpolední sladkou svačinu je tento dezert ideální. Na talíři bude vždy vypadat naprosto dokonale a všichni si na tomto dezertu pochutnají. Je velmi jednoduchý a přitom extrémně chutný. Řekneme vám, jak si tento krásný dezert můžete připravit během chvilky ve své kuchyni.
Co budete potřebovat?
Tato pochoutka se skládá ze základu, krému a mascarpone krému. Na každou část potřebujete pár ingrediencí a získáte vynikající výsledek. Nebojte se, provedeme vás celým procesem přípravy. Na samotné těsto potřebujete:
- vejce – 7 ks,
- cukr – 8 lžic,
- slunečnicový olej – 2 lžíce,
- mouka – 8 lžic,
- prášek do pečiva – 2 lžičky,
- kakao – 2 lžíce.
Na krém:
- mléko – 500 ml,
- vanilkový pudink – 1 sáček,
- vanilkový cukr – 1 lžička,
- máslo – 250 gramů,
- moučkový cukr – 100 gramů.
Na mascarpone krém:
- smetana – 250 ml,
- mascarpone – 250 gramů,
- vanilkový cukr – 1 lžička,
- moučkový cukr – 2 lžíce.
Pracovní postup
Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte olej a mouku s práškem do pečiva. Nakonec do směsi opatrně přidejte sníh z bílků. Hmotu rozdělte na dvě stejné části a do druhé části vmíchejte kakao. Plech vyložte pečicím papírem a nalijte bílou hmotu (bez kakaa). Potom kakaovou hmotu a lžící jemně promíchejte. Vznikne díky tomu mramorový vzhled základu pro dezert. Pečte v troubě předehřáté na 180-200 stupňů po dobu 10 minut. Poté ho nechte vychladnout a připravte si vanilkový krém.
Mléko dejte vařit. Vanilkový pudink smíchejte s vanilkovým cukrem a malým množstvím mléka. Potom přidejte do horkého mléka a vařte, dokud nebude směs hustá. Nechte pudink vychladnout, přidejte máslo a přidejte moučkový cukr. Na mascarpone vyšlehejte smetanu kuchyňským robotem. Přidejte moučkový cukr a důkladně promíchejte robotem. Na vychladlé těsto naneste vanilkový krém, dezert rozkrájejte na jednotlivé kostky a každý kousek ozdobte mascarpone.
Zdroj: bidista.com