Barevné kostky s mascarpone jsou vynikající pochoutka ke kávě

Spojení vanilkového krému, mascarpone a šlehačky je dokonalé ke kávě i čaji. Pro odpolední sladkou svačinu je tento dezert ideální. Na talíři bude vždy vypadat naprosto dokonale a všichni si na tomto dezertu pochutnají. Je velmi jednoduchý a přitom extrémně chutný. Řekneme vám, jak si tento krásný dezert můžete připravit během chvilky ve své kuchyni.

Co budete potřebovat?

Tato pochoutka se skládá ze základu, krému a mascarpone krému. Na každou část potřebujete pár ingrediencí a získáte vynikající výsledek. Nebojte se, provedeme vás celým procesem přípravy. Na samotné těsto potřebujete:

  • vejce – 7 ks,
  • cukr – 8 lžic,
  • slunečnicový olej – 2 lžíce,
  • mouka – 8 lžic,
  • prášek do pečiva – 2 lžičky,
  • kakao – 2 lžíce.

Na krém:

Čtěte také: Jak můžete sklenice sterilovat v troubě?

  • mléko – 500 ml,
  • vanilkový pudink – 1 sáček,
  • vanilkový cukr – 1 lžička,
  • máslo – 250 gramů,
  • moučkový cukr – 100 gramů.

Na mascarpone krém:

  • smetana – 250 ml,
  • mascarpone – 250 gramů,
  • vanilkový cukr – 1 lžička,
  • moučkový cukr – 2 lžíce.
bidista.com

Pracovní postup

Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte olej a mouku s práškem do pečiva. Nakonec do směsi opatrně přidejte sníh z bílků. Hmotu rozdělte na dvě stejné části a do druhé části vmíchejte kakao. Plech vyložte pečicím papírem a nalijte bílou hmotu (bez kakaa). Potom kakaovou hmotu a lžící jemně promíchejte. Vznikne díky tomu mramorový vzhled základu pro dezert. Pečte v troubě předehřáté na 180-200 stupňů po dobu 10 minut. Poté ho nechte vychladnout a připravte si vanilkový krém.

bidista.com

Mléko dejte vařit. Vanilkový pudink smíchejte s vanilkovým cukrem a malým množstvím mléka. Potom přidejte do horkého mléka a vařte, dokud nebude směs hustá. Nechte pudink vychladnout, přidejte máslo a přidejte moučkový cukr. Na mascarpone vyšlehejte smetanu kuchyňským robotem. Přidejte moučkový cukr a důkladně promíchejte robotem. Na vychladlé těsto naneste vanilkový krém, dezert rozkrájejte na jednotlivé kostky a každý kousek ozdobte mascarpone.

Zdroj: bidista.com