Ingredience:
Reklama
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 papriky (červená a zelená), nakrájené na proužky
- 4 rajčata, oloupaná a nasekaná
- 4 středně velká brambory, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 4 vajíčka
- 200 g uzeného masa (např. uzeného bůčku nebo klobásy), nakrájeného na plátky
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička majoránky (volitelné)
- 2 lžíce nasekané petrželky na ozdobení
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte papriky a vařte ještě pár minut, dokud papriky nezměknou.
- Přidejte oloupaná a nakrájená rajčata a brambory. Vařte pod poklicí na středním plameni asi 15 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
- Přidejte uzené maso a mletou sladkou papriku. Vařte dalších 10 minut.
- Na konci přidejte vajíčka. Můžete je přidat celá nebo je rozklepnout přímo do směsi. Vařte, dokud bílky nejsou tuhé a žloutky požádou.
- Ochutnejte solí, pepřem a případně přidejte majoránku pro další aroma.
- Podávejte posypané nasekanou petrželkou.
Toto české lečo je chutné a výživné jídlo, které si můžete dopřát k obědu nebo večeři. Dobrou chuť!
Reklama