České lečo s uzeným masem a brambory. Jídlo za pár korun

Ingredience:

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 papriky (červená a zelená), nakrájené na proužky
  • 4 rajčata, oloupaná a nasekaná
  • 4 středně velká brambory, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 4 vajíčka
  • 200 g uzeného masa (např. uzeného bůčku nebo klobásy), nakrájeného na plátky
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžička majoránky (volitelné)
  • 2 lžíce nasekané petrželky na ozdobení
shutterstock.com

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte papriky a vařte ještě pár minut, dokud papriky nezměknou.
  3. Přidejte oloupaná a nakrájená rajčata a brambory. Vařte pod poklicí na středním plameni asi 15 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
  4. Přidejte uzené maso a mletou sladkou papriku. Vařte dalších 10 minut.
  5. Na konci přidejte vajíčka. Můžete je přidat celá nebo je rozklepnout přímo do směsi. Vařte, dokud bílky nejsou tuhé a žloutky požádou.
  6. Ochutnejte solí, pepřem a případně přidejte majoránku pro další aroma.
  7. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Toto české lečo je chutné a výživné jídlo, které si můžete dopřát k obědu nebo večeři. Dobrou chuť!

Čtěte také: Plněné bramboráky, které budete chtít jíst znovu a znovu