Recept na klasický piškotový dort s ořechovým krémem

Domácí dort představuje největší výhodu v tom, že si na něj můžete vždy připravit jiný krém. Právě ten mu dodá jedinečnou chuť, které se nic jiného nevyrovná. Dnes vám přinášíme recept na úžasný krém z ořechů, který se skvěle hodí na každý piškot. Jestli očekáváte větší návštěvu nebo se připravujete na narozeninovou oslavu, měli byste ho znát a umět připravit.

Reklama

Co budete potřebovat?

Piškot si můžete upéct sami nebo si ho koupit v obchodě. Příprava piškotu je velmi jednoduchá, ale zabere trochu času. Navíc ho musíte správně rozkrojit, když chcete získat krásný dezert. Pro mnoho lidí je proto jednodušší si koupit hotový piškot a připravit si jen domácí krém. Dnes se podíváme, jak připravit ořechový krém. Potřebujete na něj:

  • vlašské ořechy – 25 dkg,
  • cukr – 15 dkg,
  • mléko – 1 ½ dl,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • mouka – 2 lžíce,
  • máslo – 25 dkg,
  • rum – podle chuti.
ketkes.com

Pracovní postup

Vlašské ořechy opražte v troubě. Až vychladnou, namelte je pomocí mlýnku na maso nebo mixéru. Pár celých ořechů si dejte na stranu, abyste měli něco na ozdobení dortu. Potom svařte cukr s mlékem a vanilkovým cukrem. Do mísy, ve které máte namleté oříšky, přidejte mouku. Oříšky s moukou přidejte do mléčné směsi a povařte ji. Mouka se musí provařit a směs musí celá zhoustnout. Jakmile budete mít krém takto připravený, jste téměř hotoví.

ketkes.com

Ořechový krém nechte trochu chladnout, ale nesmí být úplně pokojové teploty. Do vlažného krému přidejte máslo a důkladně promíchejte. Díky tomu bude krém mnohem jemnější. Nakonec přidejte pár kapek rumu, které krému přidají specifickou chuť a vůni. Jestli děláte dort pro děti, měli byste rum vynechat. Piškot vždy natřete krémem (podle toho, kolik máte pater) a nezapomeňte krém nanést také na vršek dezertu. Nakonec ho ozdobte polovinami vlašských ořechů. Tento krém můžete klidně použít i na jiné dezerty. Nemusí být jen na dortu. Dobrou chuť!

Zdroj: ketkes.com

Reklama